Святкування Дня міста, вистави і концерти. Куди піти у Львові на вихідні

4327 0
Зібрали головні події, які відбудуться у Львові цих вихідних.
Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

Святкування Дня міста

Субота, 6 травня

У суботу, 6 травня, о 13:00 на площі Ринок відбудеться урочиста церемонія підняття прапора міста Львова. Спочатку міський сурмач виконає «Мелодію міста», а потім військовослужбовець, який проходить лікування у реабілітаційному центрі «Незламні», підійме прапор Львова. Окрім того у цей день буде започатковано нову традицію, деталі якої поки не розголошують, щоб це був сюрприз для львів’ян і гостей міста. 

Опісля цього ж дня на Личаківському кладовищі відбудеться спільна молитва за участі родин загиблих Героїв. Молитва розпочнеться о 17:00 год на Полі почесних поховань №86-А та продовжиться на Полях № 67 та № 76.

Неділя, 7 травня

В неділю, 7 травня, у Стрийському парку відбудеться благодійна виставка-ярмарок «Львів – місто міст». З нагоди дня міста, Львів, як «місто міст», збере українців із Донеччини, Луганщини, Херсонщини, Харківщини, Сумщини, Київщини, Запоріжжя та Криму, які зараз живуть та творять у Львові. Гості події дізнаються про культурні особливості з прифронтових і окупованих регіонів і долучаться до збору коштів для потреб Збройних сил України.

З 13:00 до 18:00 на виставці-ярмарку відбуватимуться лекції, майстер-класи, музичні виступи, готуватимуть страви, а у релокованих підприємців можна буде придбати крафтові вироби, каву та випічку. Хедлайнер події – Віктор Павлік.

Також у неділю в міських закладах культури заплановано кілька благодійних подій:

  • з 12:00 до 16:00 год. на площі біля медіатеки «Мультиплекс» (вул. В. Симоненка, 10) Львівська муніципальна бібліотека спільно з ГО «Рівні можливості для всіх» й Будинком дитячої та юнацької творчості Личаківського району запрошують на благодійний бібліотечний ярмарок з майстер-класами для дітей та дорослих, фотовиставкою «Незламні», поетичною екскурсією та авторськими читаннями «Винайдення міста», флешмобом «767 оплесків», тощо.
  • Львівський кіноцентр з 13:00 до 18:00 запрошує на благодійну акцію, організовану спільно з львівською мистецькою школою № 10, народними домами смт Брюховичі та Винник. На площі перед Львівським кіноцентром (вул. В. Великого 14а-18) відбуватиметься ярмарок, численні майстер-класи, а також виступи танцювальних та вокальних колективів.


7 травня також заклади загальної середньої та позашкільної освіти запрошують на святкові фестивалі до Дня міста у кожному районі. На локація гостей чекають ярмарки зі смаколиками, різноманітні ігри та майстер-класи, а також виступи дітей.

Ярмарки відбуватимуться за адресами:

  • школа №6, вул. Зелена, 22

  • школа №77, вул. Виговського, 7а

  • ліцей №38, вул. Порічкова, 4а

  • школа №99, вул. Творча, 1

  • площа перед Церквою Введення в храм Пресвятої Богородиці, вул. Чукаріна, 5

  • площа перед школою №36 і ліцеєм №2, вул. Володимира Великого, 55 а.

Концерт «Music for a while. Вечір музики Генрі Перселла. Концерт Наталії Половинки»

Коли: 6 травня, 17:00;

Де: Театральний центр «Слово і голоС», що на вул. Городоцька, 38;

Скільки: 200 грн

Цього вечора прозвучать рідковиконувані пісні і відомі арії англійського барокового композитора Генрі Перселла у виконанні співачки та акторки Наталії Половинки та піаніста Сергія Кудринецького. Цей вечір - унікальне поєднання органу, оркестру, клавесину та голосу.

Вистава «Леся. Їсторія»

Коли: 6 травня, 18:00;

Де: Театр ім. Лесі Українки, що на вул. Городоцька, 36;

Скільки:  200 – 260 грн

Постановку для Театру Лесі підготувала міжнародна команда. Особливістю постановки є те, що актори та акторки Театру Лесі промовлятимуть до глядачів словами, які написала Леся Українка у листах. Крім того, «Леся. Їсторія» опирається на поему «Роберт Брюс, король шотландський».

Концерт DZ’OB ensemble «Віддзеркалення»

Коли: 6 травня, 15:00;

Де: Оперний театр, що на просп. Свободи, 28;

Скільки: 300 – 500 грн

Якість, нішевість та особливий естетичний флер: не тільки це характеризує унікальність кросжанрового ансамблю DZ’OB. Музикантам із консерваторською освітою вдається відрефлексувати поєднання модних Radiohead з Björk та вибагливу пишноту барокової музики.

Концерт «Linkin Park tribute show»

Коли: 7 травня, 19:00;

Де: Malevich: concert arena & night club, що на просп. Чорновола, 2;

Скільки: 250 – 800 грн

Усі виручені гроші підуть на машину для медиків Азова, а також на благоустрій домівок та медичних центрів у Сіверську.

Концерт «ТЕСАМЕШОУ»

Коли: 7 травня, 17:00;

Де: Центр Довженка, що на просп. Червоної Калини, 81;

Скільки: 500 – 650 грн

Вас чекає нова концертна програма, актуальні жарти, яскраві пісні та дві години найкращого настрою, які запалять бойовим духом та позитивом кожного глядача.

Концерт «Кіноорганум»

Коли: 7 травня, 18:00;

Де: Львівська філармонія, що на вул. Скорика, 7;

Скільки: 150  – 450 грн

Завдяки сучасним технологіям звучання кожної з труб одного з найвідоміших органів світу було записане та зібране в семплований орган. Тож поки оригінальний інструмент перебуває на реставрації його звучання в поєднанні з оркестром та фортепіано можна буде почути вперше у Львові. Семплований орган наданий Національною гільдією органістів України.

 Фотовиставки Катерини Москалюк «Наодинці»

Коли: до 9 травня;

Де: Порохова вежа, що на вул. Підвальна, 4;

Скільки: вхід вільний

Вона присвячена дружинам загиблих на війні Героїв. Фотографиня провела час з п'ятьма жінками з різних куточків України та зафіксувала у фото їхнє життя після втрати.

Виставка живопису Лесі та Олександра Росів

Коли: до 12 травня, 10:00 – 17:00;

Де: Дім Франка, що на вул. Івана Франка, 150-152;

Скільки: вхід вільний

У Домі Франка у Львові триває виставка пленерного живопису подружжя Лесі та Олександра Росів. Ці роботи створені на пленері на Янівських озерах поблизу Львова. Роботи Олександра Рося також створені з натури на різних пленерах: у селі Чорна Тиса на Рахівщині, в Хусті, с. Велятино біля Хуста, у Славському, Волосянці, у с. Решітка біля Славського.

Підготувала Наталія Вареник

Фото зі сторінок у соціальних мережах подій

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!