Витинанки львівської майстрині з’явилися у Києві на підтримку онкохворих людей

991 0
Зі щоденників пацієнтів, статистики та законопроєктів створили три паперові інсталяції.
Фото: Фейсбук Дарії Альошкіної

Фото: Фейсбук Дарії Альошкіної

У Верховній Раді відкрили виставку «Життя на папері», до якої долучилася львівська мисткиня Дарія Альошкіна. Загалом зробили три інсталяції, які завдяки VR переносять у реальні квартири людей з онкологією, написала вона на сторінці у Фейсбук. 

Читайте також: У Києві вперше демонструють витинанку з переробленого листя від львівської майстрині

«Для деяких чиновників рак – це просто рядок із статистики. Папірець і не більше. Ну що ж, в нашому проєкті ці папірці заговорили. Щоденники пацієнтів, статистика, законопроекти перетворились на 3 паперові інсталяції», – зазначила вона. 

Вона пояснює, що там можна побачити кімнату Жені, який обожнював танці, вигравав медалі. Помер в 19 років, а поруч – оселя Ніни. На четвертій стадії раку їй давали максимум кілька тижнів. Але донька не здалася і добилась лікування для мами. Ніна обожнює висаджувати квіти та вишивати подушки.

Іра поборола три види раку і дуже сумує за небом. До хвороби Іра була стюардесою, тому у VR тут можна почути гул літака.

«Ми хвилювались, чи почують ці історії депутати. Чи відгукнуться вони їм. Втім вже зараз можна сказати, що дива трапляються. Вчора парламент прийняв законопроект 4662, який має дати онкопацієнтам доступ до ефективного лікування. Попереду ще два голосування 5736 a 5737», – додає вона. 

Додамо, що законопроєкт № 4662 удосконалює доступ пацієнтів до інноваційних лікарських препаратів за рахунок бюджетних коштів із застосуванням процедур договорів керованого доступу. Ухвалення цього документу має допомогти людям, які страждають на захворювання, що мають важкий, хронічний перебіг і загрожують життю людини та потребують довічного і, як правило, коштовного лікування.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!