Вже три країни виступили за надання Україні перспективи членства у ЄС

3342 0
Якщо ЄС не буде розширюватися, то буде розширюватися хтось інший.
Фото: capital.ua

Фото: capital.ua

Лідери Польщі, Естонії та Словенії виступили за надання Україні статусу кандидата на членство у Євросоюзі.

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що поляки підтримують прискорений шлях України до ЄС.

«Польща підтримує прискорений шлях членства України в Європейському Союзі. Статус кандидата має бути надано негайно, а переговори про членство слід розпочати невідкладно після цього. Україна також має отримати доступ до коштів ЄС на відбудову. Це належить Україні», – написав він у своєму Twitter.

Читайте також: На львівському вокзалі сотні людей чекають на потяг до Польщі

Президент Естонії Алар Каріс заявила про підтримку на багатотисячній акції на підтримку України в Талліні.

«Безпекова ситуація для Естонії, яка у НАТО і ЄС, незрівнянно краща, ніж у країн, які ще не є членами цих блоків. Тому я вважаю, що правильно було б надати Україні чітку перспективу членства у ЄС», – цитує його ERR.

Також про надання Україні перспективи членства у ЄС виступив прем’єр-міністр Словенії Янес Янша. Він закликав Європейську раду прийняти швидкі та сміливі рішення.

«Якщо ЄС не буде розширюватися - то буде розширюватися хтось інший… Ми повинні підготувати амбітний та конкретний план швидкої інтеграції України у ЄС до 2030 року», – сказав прем’єр у листі до президента Євроради Шарля Мішеля. Копії були надіслані усім іншим країнам-членам Євросоюзу. 

Як повідомляє Європейська правда, лист був надісланий за день до початку повномасштабної війни Росії з Україною. 27 лютого він нагадав про заклик у Twitter.

«Якщо ЄС не буде розширюватися - то буде розширюватися хтось інший. Україна входить до нашої європейської родини», – написав він. 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!