Вживані чи нові: у Львові вирішують, які трамваї купувати

6896 2
У Львівелектротрансі дослідили, як можна оновити рухомий склад, а також скільки грошей це вартуватиме.
фото: facebook Львівелектротранс/  Володимир Караїм

фото: facebook Львівелектротранс/ Володимир Караїм

У ЛКП «Львівелектротранс» провели аналіз простоїв трамваїв через технічні поломки рухомого складу та вирішили, що вагони треба міняти негайно. Андрій Білий, заступник директора ЛКП «Львівелектротранс», радник міського голови, пропонує три рішення:

1. Закупівля нових трамваїв. Один новий трамвай коштує більше 1 млн євро. «Львівелектротрансу» треба оновити та додати близько 50 трамваїв. Відповідно, необхідно більше 50 млн євро (або ж 1,5 млрд грн).

Читайте також: Руки примерзають. Чому електротранспорт Львова виживає, а не розвивається

2. Капітальний ремонт рухомого складу своїми силами. Сьогодні 100 трамваїв – у робочому стані. Із них 70 виїжджають на маршрут. Капітальний ремонт із модернізацією електричної частини буде коштувати приблизно 2 млн грн. Тобто на капітальне оновлення 50 трамваїв потрібно приблизно 100 млн. грн. За словами Андрія Білого, ресурсів підприємства зробити це оперативно не вистачить: це займе 5 років. За останні два роки вдалося відновили 5 трамваїв (без заміни електрочастини).

3. Закупівля вживаних трамваїв із Європи. Критерієм відбору тут будуть відмінний стан та замінена електрочастина. Один такий трамвай з доставкою і розмитненням може коштувати до 1 млн грн.

«Тоді за 50 трамваїв мали б заплатити 50 млн грн. Як бачимо, на сьогодні це найшвидший і найдешевший шлях. Тому зараз вивчаємо досвід Європи і досвід використання вживаних трамваїв іншими містами України», – цитує Андрія Білого прес-служба ЛМР. За його словами, зараз на підприємстві працюють над скороченням технічних поломок трамваїв. Як результат, за останні три місяці вдалося скоротити кількість простоїв з технічних причин в два рази. 


Читайте також:
3 Грудня, 2017 08:46
Остап Андрій Білий знову маніпулює цінами. Він скромно промовчав про те, що ці трамваї потрібно переставити на візки вузької колії, які треба капітально відремонтувати. Крім цього одною з вимог законодавства є обовязкове проходження такими вагонами. капремонту.
1 Грудня, 2017 00:12
Володимир Цікаві люди ці чиновники! Трамваї теж на бляхах будуть їздити і кожні п'ять днів перетинати кордон?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!