WizzAir може відновити рейси зі Львова

5504 0
Угорський авіаперевізник почав домовлятися про повернення в аеропорт Львова.
Фото: соцмережі

Фото: соцмережі

Факт переговорів з угорським лоукостом WizzAir підтвердила UBR.ua генеральний директор львівського міжнародного аеропорту ім. Данила Галицького Тетяна Романовська.

За її словами, вже вдалося досягти взаєморозуміння з авіаперевізником в питанні пільгових тарифів, тривають переговори щодо термінів договору.

Нагадаємо, що саме Львів планувалося зробити другим базовим аеропортом для «WizzAir Україна» в нашій країні. Раніше звідси виконувалися рейси в Італію, Німеччину, Англію, Грузію. Після припинення роботи української дочки WizzAir, жоден із львівських рейсів європейська авіакомпанія поки так і не ввела в свій розклад.

Львів'яни також ведуть переговори і з Belavia. «Ми отримали лист від керівництва львівського аеропорту з пропозицією включити цей напрям в свою сітку, зараз оцінюємо економічну доцільність», – розповів директор представництва Belavia в Україні Вадим Смілянський.

У разі запуску такого маршруту, припускає він, частка транзитних пасажирів буде нижче, ніж звичайні 75% на українських рейсах.

«Ми розуміємо, що переконати львів'ян через Мінськ літати в Західну Європу буде складно. Їм простіше на авто доїхати до Катовіце і звідти сісти на літак численних лоукостів. Belavia зараз може бути цікавою хіба що для транзитних пасажирів, що прямують до Росії або на північ Європи. Ми аналізуємо, чи достатній буде попит з боку прямих пасажирів між Мінськом і Львовом для запуску цього рейсу», - пояснив Смілянський.

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!