«Я хочу приїхати в Україну, але потрібен слушний момент», – Папа

1225 0
Папа Франциск сказав, що рішення щодо приїзду може нашкодити.
Папа Франциск з українським хлопчиком-біженцем у Римі 4 червня/Getty images

Папа Франциск з українським хлопчиком-біженцем у Римі 4 червня/Getty images

Папа Римський Франциск сказав українському хлопчику, який втік від війни до Італії, що він би хотів відвідати Україну, але слід дочекатися слушної миті, щоб не нашкодити. Про це повідомляє Vatican News. 

«Я б хотів поїхати до України. Але мені необхідно почекати слушного часу зробити це, адже нелегко приймати рішення, яке може зашкодити світові більше, ніж принести йому добра», – сказав Папа. 

Читайте також: Останнє інтерв'ю Папи виглядає як розмова людини у безвиході 

Зазначимо, що Понтифік в межах регулярної ініціативи «Дитячий потяг» зустрівся зі 160 школярями з усієї Італії. Серед них був український хлопчик-біженець. Він запитав Папу Франциска, чи зможе він відвідати Україну й врятувати всіх дітей, які там страждають. Понтифік додав, що цього тижня він очікує візиту українських посадовців, які мають обговорити деталі його можливого візиту.

Нагадаємо, що у Ватикані розглядають запрошення Папи Римського відвідати Україну та обирають час, коли візит був би якомога результативним.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!