Як безпечно провести новорічну вечірку. Поради ЦГЗ

1638 0
У Центрі громадського здоров’я радять, за можливості, святкувати Новий рік вдома або на відкритому повітрі.
Фото: Freepik.com

Фото: Freepik.com

Цього року через пандемію коронавірусу новорічно-різдвяні свята радять зустрічати вдома, у тісному родинному колі. Та все ж, якщо вирішили організувати вечірку або піти в гості, варто дотримуватися простих порад, аби зменшити ризики поширення вірусу, зазначає Центр громадського здоров’я України.

Читайте також: На новий рік до Львова. Чи реально ще винайняти квартиру та у скільки вона обійдеться

«Пам’ятайте: якщо почуваєтеся зле – залишайтеся вдома. Це нормально, якщо ви скасуєте або перенесете вечірку. Якщо запрошуєте гостей до себе додому, продумайте всі заходи, аби зробити вечірку безпечнішою й заздалегідь повідомте правила гостям», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Будьте гнучкими. Як спланувати 2021 рік, коли невідомо, що буде за тиждень

Аби свята були безпечними, ЦГЗ радить:

  • Обмежте кількість гостей, щоб створити можливості для фізичної дистанції. Як би це не звучало сумно, але постарайтесь уникати прямого контакту з іншими, як ось рукостискання та обійми.
  • За можливості святкуйте на відкритому повітрі. Якщо ж вечірка відбуватиметься в приміщенні, не забувайте регулярно провітрювати.
  • Просіть гостей носити маски, за винятком прийомів їжі й пиття. Слідкуйте, щоби маска закривала й ніс і рот. Спонукайте гостей мати запасні маски, або ж самі придбайте, аби за потреби дати їх гостям.
  • Подбайте, щоби гості ретельно та часто мили руки – покажіть де ванна, забезпечте достатню кількість мила й одноразових рушників, антисептиків з вмістом не менше 60% спирту.
  • Закликайте гостей не співати й не кричати, особливо в приміщенні. Знизьте гучність фонової музики, щоби людям не доводилося голосно кричати або говорити, щоби їх почули.
  • Вдягайте маску, коли готуєте. За можливості обмежте перебування і скупчення гостей у місцях, де готують їжу, наприклад, на кухні або біля грилю. Обмежте кількість людей, які будуть подавати страви, та слідкуйте, щоби при цьому вони були в масці.
  • Дезінфікуйте поверхні, до яких часто торкаються, і будь-які предмети спільного користування в перервах між використанням.

Читайте також: У новорічну ніч ресторанам і кафе дозволили працювати до ранку

Чим більше профілактичних заходів ви вживатимете, тим безпечнішою буде ваша вечірка. Свята важливі, але ваше здоров’я і здоров’я ваших близьких, особливо найбільш вразливих, має бути на першому місці.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України дозволив працювати ресторанам і кафе у новорічну ніч до 7.00 1 січня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!