На правах реклами

Як через «Прозорро.Продажі» приватизувати комунальні гаражі на Львівщині

3359 0
Об’єкти державної чи комунальної власності на Львівщині можна приватизувати з допомогою державної електронної торгової системи «Прозорро.Продажі». Вона гарантує чесну конкуренцію та прозорість процесу торгів на онлайн-аукціонах. Для підприємців приватизація державного та комунального майна — це можливість втілити у життя свою бізнес-ідею. Адже система працює так, щоб вартість об’єктів справді відповідала ринковій ціні.

У Жидачеві на Львівщині пропонують приватизувати 4 варіанти гаражних боксів. Жидачів є центром ОТГ Стрийського району, яка включає 18 населених пунктів. Через місто проходить міжнародний автошлях E50: він поєднує території Франції, Німеччини, Чехії, Словаччини та України.

Гаражні бокси, які пропонують приватизувати у Жидачеві, знаходяться на вулиці Загір’я, 1. Їх можна використовувати як бокси для зберігання автомобілів, станції технічного обслуговування, мийки транспортних засобів чи автостоянки.

  • Перший об’єкт – це гаражний бокс №8. Він має площу 25,8 квадратних метра. Стартова ціна – майже 42 тисячі гривень. 
  • Гаражний бокс №9 має площу 25,6 м2. Його вартість стартуватиме з 44,3 тисяч гривень. 
  • Початкова ціна гаражного бокса №10 площею 25 квадратних метрів – 44 800 грн. 
  • А гаражний бокс №11, що має найбільшу площу із запропонованих варіантів – 39,3 м2, оцінюють у щонайменше 58 200 грн.

Всі приміщення перебувають у задовільному технічному стані, хоч конструктивні елементи потребують поточного ремонту. Об’єкти можна придбати разом з земельними ділянками. Усі охочі можуть подавати свої цінові пропозиції до 19 грудня. Торги в державній електронній системі «Прозорро.Продажі» відбудуться 20 грудня.

Як працює система «Прозорро.Продажі»?

Державна система електронних аукціонів «Прозорро.Продажі» допомагає під час війни заробляти гроші до державної казни та місцевих бюджетів. До прикладу, від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну завдяки онлайн-аукціонам органи місцевого самоврядування на Львівщині заробили до своїх бюджетів понад 210 млн гривень.

Брати участь в е-аукціонах можна і фізичним, і юридичним особам з будь-якого куточка України. Для цього потрібно зареєструватися на одному з майданчиків, акредитованих в електронній торговій системі «Прозорро.Продажі», та підготувати необхідний пакет документів. Після цього ви зможете подати заявку на участь і запропонувати свою ціну за той чи інший об’єкт. Учасники торгів повинні оплатити гарантійний (20% від стартової ціни лота) і реєстраційний (1340 грн) внески. Після перевірки документів переможця та формування відповідного протоколу, майбутній власник протягом 20 робочих днів сплачує на рахунок органу приватизації ціну продажу об’єкта, після чого підписує договір купівлі-продажу. Перераховані гроші надійдуть до державного або місцевого бюджету.

За оновленнями на ринку об’єктів приватизації можна стежити у телеграм-каналі ФДМУ, на сторінці ФДМУ у Facebook та на сторінці Прозорро.Продажі у Facebook.

*Цю статтю створено завдяки підтримці американського та британського народів через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Управління закордонних справ, Співдружності та розвитку (UKaid). Погляди авторів, висловлені у цих публікаціях не обов’язково відображають погляди USAID, уряду США, UKaid або уряду Сполученого Королівства.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!