Як дітям-переселенцям на Львівщині долучитися до навчання у школах

4051 0
Працюватиме школа дистанційного навчання. Також, щоб допомогти зареєструватися, в області запускають гарячу лінію.

З понеділка на Львівщині учні повертаються до навчального процесу. Наразі школи формують списки щодо форми навчання – очної чи дистанційної. Керівники освітніх закладів повинні також залучити до навчання дітей, тимчасово переселених з інших регіонів країни. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив директор департаменту освіти і науки ЛОДА Олег Паска.

Читайте також: Учнів 4 і 9 класів звільнили від ДПА

«Сьогодні упродовж дня кожна школа має визначитися з формою навчання – чи очна, чи дистанційна. Головне в цьому – безпека дітей. Пізніше всі ці списки потрапляють в департамент і ми передаємо їх на затвердження голові військової адміністрації. Відтак, в понеділок школи починають навчання відповідно до затвердженої форми. Щодо тимчасово переміщених сімей, то школи повинні знайти тих дітей і долучити їх до процесу навчання. Для тих, хто, наприклад, не зможе сконтактуватися зі школами, запускаємо гарячу лінію. На неї можна буде дзвонити і реєструватися в дистанційній школі», – повідомив він.

Щоб долучитися до навчання, батьки чи рідні дітей повинні звернутися до керівництва школи найближчої до їхнього місця теперішнього проживання. Водночас директори шкіл повинні в цьому посприяти.

Якщо діти не мають можливості з певних причин доєднатися до освітнього процесу, вони можуть зареєструватися у школі дистанційного навчання. Як повідомив Олег Паска, таку школу департамент створив спільно з Львівською політехнікою. Крім того, не всі заклади в області зможуть повернутися до нормального навчання через те, що тепер у їх приміщеннях проживають переселенці. Станом на 9 березня у школі дистанційного навчання вже зареєструвалися близько 1000 учнів.

Читайте також: Пробне ЗНО у березні не відбудеться

«З понеділка дистанційна школа запрацює для учнів 7-11 класів. Це повязано з технологією її наповнення матеріалами. А через тиждень плануємо запустити таке навчання й для 5-6 класів. У молодшій школі форму навчання вирішують керівники відділів освіти та директори шкіл. Ми також рекомендуємо для молодшої школи ще тиждень канікул, тому що ми не зможемо налагодити навчальний процес на всіх ланках. Якщо є школи, які це можуть зробити, то вони можуть це організувати самостійно», – зауважив Олег Паска.

Щоб зареєструватися у школі дистанційного навчання, переходьте за посиланням

Імовірно, не всі діти-переселенці мають можливість навчатися дистанційно, зокрема, йдеться про наявність телефонів, планшетів та підключення їх до інтернету. Однак поки департамент освіти та науки ЛОДА не може вирішити це питання, додав Олег Паска. У цьому дуже потрібна допомога громад та волонтерів.

Нагадаємо, з 14 березня школи на Львівщині повертаються з канікул та відновлюють навчання.

24 лютого Росія здійснила повномасштабний наступ на Україну. Нагадаємо, що через вторгнення Росії львівських учнів перевели на дистанційне навчання, а з понеділка, 28 лютого, львівські школи оголосили канікули на два тижні. Згодом стало відомо про скасування Державної підсумкової атестації у 2022 році для учнів 4-х та 9-х класів шкіл. Через війну в Україні не відбудеться також пробне ЗНО. 

Юлія Осим



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!