Як дізнатись, що купує ваша школа за бюджетні кошти. Інструкція

7157 0
Відтепер батьки можуть контролювати наскільки ефективно використовуються кошти для шкіл.
фото ілюстративне

фото ілюстративне

Команда проекту Dozorro підготувала інструкцію, за допомогою якої можна знайти інформацію про закупівлі конкретної школи. Відповідну інформацію вони оприлюднили на своєму сайті.

В звіті «Батьківський дозор: непрозорі закупівлі шкіл» – зібрана інформація про те, як працює система фінансування закладів середньої освіти, як і ким здійснюється забезпечення шкіл.

Читайте також: Як поскаржитись онлайн на неякісні будівельні роботи на Львівщині. Інструкція

«Мета звіту – ознайомити батьків учнів, як вони можуть використовувати функціонал моніторингового порталу держзакупівель Dozorro та модуля аналітики порталу оприлюднення інформації про публічні закупівлі України ProZorro, щоб отримати інформацію й ефективно контролювати виділені центральним та місцевими бюджетами кошти на закупівлі для шкіл», – йдеться у повідомленні авторів проекту.

Зазначається, що за схожою аналогією можна перевіряти будь-які заклади, які фінансуються з бюджету: садочки, лікарні тощо.

Читайте також: Батьківська дилема: чи здавати гроші на ремонт школи?

Всього підготовлено три інструкції, як шукати закупівлі. Перша – для шкіл, які закуповують самі для себе. Друга – для яких закуповують управління освіти. Третя – як знайти закупівлі комунальних підприємств, місцевих рад та інших організаторів для шкіл. Щоб знайти максимум інформації про закупівлі, варто скористатися всіма способами.

Нагадаємо, аналітики визначили, що на ремонт 140 шкіл та дитсадків у Львові за останні два роки витратили 125 млн гривень без врахування витрат на комунальні послуги та харчування. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!