Як дізнатись, що ваша ялинка — легальна. Інструкція

4607 0
Сьогодні офіційно розпочався продаж хвойних дерев, спеціально вирощених до свят.
фото: today.com

фото: today.com

Сьогодні, 18 грудня, у Львові на спеціально відведених містом майданчиках почали продавати ялинки. Ці дерева вирощені лісівниками спеціально до свят. Тому містян закликають купувати лише легальні ялинки, а не дерева невідомого походження, що вирубані браконьєрами.

«Лісогосподарські підприємства Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства цьогоріч заготовлять 10,5 тисяч новорічних ялинок. Однак, якщо через високий попит такої кількості виявиться замало, то підприємства зможуть заготувати ялинки додатково, оскільки на ялинкову кампанію 2018-2019років їм дозволено реалізувати 14,6 тис штук ялинок», — кажуть в ЛОДА і додають, що ціни на ялинки у держлісгоспах коливатимуться від 100 до 200 грн, залежно від висоти дерева.

Читайте також: Як у Львові святкуватимуть Новий рік і Різдво. Програма

Легально заготовлені новорічні ялинки обов’язково повинні бути промаркованими пластиковими бірками або самоклейними стрічками зі штрих-кодом. Щоб перевірити законність вашої ялинки, цей штрих-код потрібно ввести на сайті ukrforest.com, вибравши рубрику «Перевірка ялинки».

Раніше Tvoemisto.tv підготувало мапу місць, де у Львові можна купити легальну ялинку.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!