Проект «Майстерня міста» збирає ідеї від львів'ян. Як долучитися

2782 0
У Львові стартує урбаністично-культурний проект, куди можна подати свої ідеї, щодо вдосконалення культури міста, його розвитку та оновлення

Заходи конкурсу відбуватимуться з 5-го по 16-те червня. Подавати свої ідеї в організаційний комітет можна до 15-го квітня, заповнивши анкету. В ній потрібно вказати заходи, які ви плануєте провести, та заходи, які ви хочете показати на платформі «Майстерня міста». Також потрібно вказати, до якого напрямку ви відносите свій проект, – зазначають організатори.

«Майстерня» буде проводитися за кількома напрямками: громадські простори, міська культура, велотранспорт, екологія та енергоощадність, дитяча урбаністика, розвиток локальних громад та збереження історичного середовища.

фото: urban-project.lviv.ua

Читайте також: У Львові обрали три ідеї облаштування простору пам’яті небесної сотні. Візуалізація

Цілі проекту «Майстерні міста 2017»:

▪        залучення мешканців до процесу оновлення та розвитку міста;

▪        налагодження діалогу між фаховими середовищами, активістами та мешканцями;

▪        підвищення рівня свідомості та інформування мешканців щодо міських ініціатив та проектів;

▪        сприяння сталого розвитку районів міста через організацію локальних майстерень;

▪        підтримка громадських організацій та ініціатив;

▪        покращення громадського простору.

Як інформує прес-служба ЛМР, минулорічний проект виграв Лейпцизьку премію інтегрованого міського розвитку. Команда проекту «Майстерня міста» отримала 300 000 грн для проведення всіх заходів.

Читайте також: Нове життя Замарстинівського парку: безпечний для людей, комфортний для зайців. Візуалізація

«Ми чекаємо на проекти, які працюють над культурним розвитком міста. Буде бонусом, якщо до проекту будуть залучені об’єкти культури. До прикладу, минулого року активно долучилися бібліотеки з читачами. В пріоритеті будуть культурно-просвітницькі проект із так званими «вразливими» верствами населення, літніми людьми. Також важливо, щоб були представлені стратегічні проекти, які продовжать свою діяльність після завершення «Майстерні» і також працюватимуть на розвиток локальної громади», – розповіла Ірина Рибко, спеціаліст відділу культурних індустрій управління культури ЛМР.

Читайте також: Де у Львові будуть нові громадські простори: перелік, фото


Локація цьогорічного проекту ще не визначена. Організатори не хочуть повторюватись, але й одночасно не хочуть втратити популярність «Майстерні міста», тому місце проведення буде в межах центру. Також планують організувати «мандрівний намет», який буде проводити заходи в різних районах Львова.

Заповнити анкету можна тут.

Опублікувала Олеся Шеремета


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!