Як допомогти безпритульним тваринам узимку. 5 простих порад

2950 0
До приїзду бригади ловців можна притримати чотирилапого у себе, якщо є така можливість.
фото: wapkin.dp.ua

фото: wapkin.dp.ua

Синоптики у Львові прогнозують погіршення погодних умов. Зокрема, очікують морозну погоду, похолодання до -9 градусів, мокрий сніг та сніг. Так, ЛКП «Лев» нагадує прості правила, користуючись якими, можна допомогти безпритульним тваринам.

Перше, що ви можете зробити – нагодувати безпритульного собаку/кота. Коли тварина сита, вона може краще підтримувати власний теплообмін.

Друге – дозвольте їй зігрітись у під’їзді. Ви можете впустити безпритульного котика чи собачку у свій під’їзд, або ж просто не зачиняйте щільно двері, якщо знаєте, що у вашому районі бігають вухасті.

Читайте також: Чому захист прав тварин - це важливо і зовсім не смішно

Третє – облаштуйте йому будку. Це можна зробити у місці, де вона не буде заважати сусідам та перехожим. Найкращий наповнювач для цього — сіно, воно поглинає вологу, і на відміну від тканини, утримує тепло.

Четверте – відчиніть віконця у підвалах. Це стане справжнім порятунком для безпритульних котиків.

П’яте – прилаштування. Якщо ви бачите, безпритульного собаку на території міста, то телефонуйте в ЛКП «Лев». Ловці заберуть чотирилапого в порядку графіку чергування. Якщо тварина перебуває в край важкому стані – повідомте про це адміністратора.

Читайте також: Львів'ян попереджають про сніг, що може падати з будинків. Як уберегтися

У ЛКП «Лев» додають, що там немає потужностей, для того, щоб прихистити всіх безпритульних тварин, а притулки, створені волонтерами та благодійними організаціями, теж не є безмірними. Тому можна спробувати до приїзду бригади ловців притримати чотирилапого у себе. Можливо, навіть прилаштувати. Для цього достатньо зробити фото, написати текст і поширити цей допис у соціальних мережах. Зокрема, скористатись платформою Львівські лапи.

Ольга Коваль

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!