Політична реклама

Як допомогти людині, яка провалилася під лід?

7598 2
Департамент з питань цивільного захисту Львівської облдержадміністрації звертається до мешканців області з проханням утриматись від переходу водойм по льоду. Про це інформує прес-служба Львівської ОДА.

З урахуванням нинішніх погодних умов, займатися підльодним ловом риби можна лише у дозволених визначених місцях, де здійснюється контроль рятувальними постами.

Якщо Вашою метою є зимова підлідна ловля риби, твердо засвойте наступні правил безпеки:

-    вирушати на підлідну ловлю риби поодинці вкрай небезпечно;
-    не можна виходити на лід в період льодоходу та льодоставу, у місцях скидання промислових вод, в районі джерел, швидкої течії, заростей очерету, під час та після тривалих відлиг;
-    не пробивайте поруч багато ополонок для лову риби, ополонки послаблюють льодове поле, тому відстань між ними повинна бути не менше п’яти – шести метрів;
-    не збирайтеся великими групами на одному місці;
-    не ловіть рибу поблизу вимоїн та занадто далеко від берега;
-    завжди тримайте поруч з ополонкою міцну мотузку довжиною п’ятнадцять – двадцять метрів, дошку або велику гілку, яку можна використовувати для надання допомоги потерпілому.

Вмійте надавати допомогу людині, яка провалилася під лід.

Коли товариш провалився під лід дійте швидко і обережно. Не гайте часу, тривале перебування в холодній воді – це в кращому випадку простуда.
Не підходьте близько – просувайтеся повзком, штовхаючи перед собою рятувальні засоби (жердину, шнурок, лижу, палку, предмет одягу, гілки дерев);
- так само повзком з потерпілим повертайтеся на берег;
- після того, як витягнете потерпілого на берег у безпечне місце, надайте йому необхідну першу допомогу, викличте швидку медичну допомогу;
- поступово відігрійте потерпілого, загорнувши його у ковдру або сухий теплий одяг;
- дайте тепле пиття, якщо потерпілий при свідомості.
Якщо провалилися самі, розкиньте широко руки, обіпріться на кромку ополонки, старайтеся виповзти на міцну ділянку, кличте на допомогу.

Не зважаючи на ці поради, пропонуємо утриматись від рибалки та виходу на лід у цей зимово-весняний небезпечний період. Подбайте про себе та своїх рідних.

26 Грудня, 2018 16:27
Дарина
26 Грудня, 2018 16:26
Дарина
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!