Як електрокари допомагають економити «Муніципальній дружині» у Львові

2190 0
Від осені 2015 року у Львові ЛКП «Муніципальна дружина» бере в оренду для своїх працівників не звичайні автівки, а електрокари. Спеціально для Tvoemisto.tv керівник ЛКП та радник із питань безпеки міського голови Юрій Діль розповів, скільки коштів вдається економити завдяки такому кроку.
фото: zaxid.net

фото: zaxid.net

Компанія «Шутер.Уа» ще восени 2015 року надала в оренду «Муніципальній дружині» 5 елекртомобілів «Renault Fluence». Відтак, за місяць за їх оренду ЛКП сплачує 26 тисяч гривень.

«Ми користуємося електрокарами винятково із фінансових міркувань. Прийняли таке рішення ще минулого року, через брак палива. А зараз за 20 гривень ми проїжджаємо 100 кілометрів. За ці самі гроші можна купити орієнтовно 1 літр палива, на якому можна проїхати лише 2 кілометри. Тому тут арифметика проста.

Якщо ж брати звичайний автомобіль, то лише на паливо ми б використовували близько 4-ох тисяч гривень на місяць. А якщо додати мастила, страхівки тощо, то виходить близько 9 тисяч гривень на утримання одного автомобіля за місяць. Це у 2-2,5 рази більше, ніж ми витрачаємо на електрокари.

Читайте також: Коли українці пересядуть на електромобілі? 7 фактів про моделі та економію

Також дуже спрощується система обслуговування автівок. Адже двигуни машин на паливі вимагають регулярної заміни мастил. У електрокарах такої необхідності нема. Тим паче, що електромобілі, якими ми користуємося, ще є на гарантії. Тому орендодавець не переймається, що із автікою щось трапиться, бо у разі несправності її відремонтує безпосередньо виробник», – каже Юрій Діль.

Також працівники ЛКП намагаються заряджати автомобілі на безкоштовних станціях або ж уночі, що теж дозволяє економити. Адже за «нічним» тарифом можна зарядити автівку за 12-14 грн і проїхати 100 кілометрів.

«Наразі нам вистачає автомобілів, якщо відчуватимо потребу, то шукатимемо шляху збільшення їх кількості. У разі прямої необхідності ми можемо відмовитися від оренди електромобілів», – додає Юрій Діль.

Нагадаємо, у жовтні чиновники Львова тестували два електромобілі «Nissan Leaf», а міська рада мала розглянути можливість закупівлі ще кількох таких авто. Однак цей проект згорнули на невизначений термін. 

Розмовляла Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!