На поточний ремонт у Львові передбачили 109 млн грн. Перелік вулиць

4401 0
Є кошти лише на поточні ремонти, відновлювати роботи на вулиці Шевченка і Пилипа Орлика у найближчі місяці не планують.
Вулиця Пластова. Фото Дар

Вулиця Пластова. Фото Дар'ї Кучер

У найближчі місяці у Львові не відновлюватимуть капітальних ремонтів доріг через війну. Утім у міській раді запевняють, що впродовж весни і літа проводитимуть поточний ямковий ремонт на усіх ділянках, де це необхідно. Для цього передбачили 109 мільйонів гривень. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила заступниця міського голови з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк.   

Читайте також: Сіль на дорогу, або що вбиває львівські вулиці

«Зараз лише квітень, усю критичну ямковість ліквідували. Переходимо до наступного етапу ремонту доріг – великими картами. Такий ремонт дасть можливість зберегти дороги на довше, на наступні роки. Під час війни проводитимемо лише ямкові поточні ремонти і ремонт великими картами. Капремонти призупинили через військові дії. Кошти, які ми маємо, використовуємо на забезпечення роботи міста і на допомогу армії, фінансуємо лікарні», – каже вона.

Посадовиця додає, що поточний ремонт будуть проводити до осені. Спершу працюють на основних магістралях: Левандівка, Виговського, Кульпарківська, Любінська, Тракт Глинянський, Джорджа Вашинготона, Пасічна, Богдана Хмельницького, Зелена, Кавалерідзе, Стрийська, Драгана, Тернопільська, Луганська, Новознесенська, Максимовича, Хоткевича, Володимира Великого, Тролейбусна, Антоновича, Окружна, Генерала Чупринки, Тролейбусна, Ручбака, Рудницького, Миколайчука, Варшавська.

Також, за її словами, у місті проводять ремонт і на дорогах середнього класу, як на вул. Героїв УПА, наприклад.

«Зрізаємо 10-50 метрів асфальту і робимо таку велику карту від бордюру до бордюру, бо коли ми асфальтуємо один шматок, потім другий, а між тим є старий асфальт, то він дуже швидко псується і утворюються нові ями. Районні адміністрації щодень виїжджають, формують план робіт на наступний день. Усередньому використовуємо 440-500 тон асфальту щодня», – говорить Ірина Маруняк.

Читайте також: «Стане великим багатосферним хабом». Як Львів трансформується у час війни

Вона також додає, що на поточний ремонт на цей рік передбачили 109 мільойнів гривень, використали уже 26 млн грн.

Щодо призупинених ремонтів, як-от вулиці Шевченка і Пилипа Орлика, то роботи там виконані на 70-80%. До них найближчим часом повертатись не планують.

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!