У Львові відновлюють курсування громадського транспорту до віддалених районів міста

9517 0
Кількість автобусів на маршрутах ще не є такою, як до війни, але збільшується.
Фото: Анна Чистякова

Фото: Анна Чистякова

Курсування автобусів до віддалених районів і сіл, які входять до громади Львова, як-от Брюховичів, Рясного, Медової Печери, Підбірців, Малих Грибовичів, поступово відновлюють. Усі напрямки покриті транспортом. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив керівник управління транспорту ЛМР Орест Олеськів.

Читайте також: У Львові на час воєнного стану курсує 400 одиниць громадського транспорту. Графік руху

За його словами, це стосується таких маршрутів, як: №22 (вул. Зернова – Брюховичі), №25 (Автостанція №2 – вул. Кордуби) та №15 (Приміський вокзал – вул. Медової печери). Кількість автобусів на маршрутах ще не є такою, як до війни, але зростає.

«Зараз пасажиропотік є меншим, ніж до війни. Все-таки мобільність людей знизилась. Наприклад, на маршруті №15 зараз є чотири автобуси, а до війни було шість. Але маршрут поступово буде відновлювати роботу», – каже він.

Що стосується району Рясне, то кількість транспорту теж обіцяють збільшити. Зокрема, від початку повномасштабної війни не курсував маршрут №61 (с. Підрясне – с. Підбірці), а тепер відновив роботу і їздить через Рясне. Окрім цього, додали автобусів на маршруті №47а.

«Якщо бачимо скарги від львів’ян щодо поганого сполучення, то відразу реагуємо на них: звертаємося до перевізників і просимо покращити перевезення. Наприклад, саме такі прохання стосовно покращення сполучення були до Брюховичів, Підбірців та Малих Грибовичів, де зобов’язали перевізника відновити маршрут №62 (станція Підзамче – с. Малі Грибовичі)», – додає Орест Олеськів.

Читайте також: Львів отримав 20 автобусів із Польщі. Де їх використовуватимуть

Загалом, за словами керівника управління транспорту Львова, якщо електротранспорт на сьогодні їздить на 100%, то АТП-1 наближається до 80%, а приватні перевізники – на 65%.

Нагадаємо, що у Львові на час воєнного стану кількість громадського транспорту скоротилася. Загалом в місті зараз їздить близько 400 одиниць транспорту. Міський транспорт курсує з 06:00-06:30 ранку, а останнє відправлення здійснюють близько 21:00. Це стосується здебільшого електротранспорту. Якщо говорити про автобуси, то останні рейси відбуваються трохи швидше – хтось близько 19:00, а дехто о 20:00.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!