Назвали найпопулярніші імена, які кияни давали дітям у 2022 році

16905 0
Ситуація у Києві та області дещо різниться.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

У Центральному міжрегіональному управлінні Міністерства юстиції розповіли про найпопулярніші імена для дітей у Києві у 2022 році. 

Найпопулярнішими жіночими іменами у 2022 році стали: Софія, Поліна, Вікторія, Єва, Анна, Марія.

Хлопчиків минулого року найчастіше називали такими іменами: Марк, Олександр, Максим, Матвій, Артем.

Крім того, в Центральному міжрегіональному управлінні Міністерства юстиції назвали рідковживані жіночі імена, які кияни давали дітям минулого року: Афелія, Джавеліна, Властилина, Ава, Еля, Даня, Мрія, Агпия, Сонія, Лалі, Лукерія, Златослава, Зємфіра.

Серед рідковживаних чоловічих імен є такі: Оріон, Граф, Кий, Кай, Славен, Гор, Авенір, Єлеазар, Данко, Явір, Даніслав, Азарій, Велеслав.

Читайте також: В Україні обрали слово 2022 року

Що стосується Київської області, то найпопулярнішими жіночими іменами є Анна, Анастасія, Вероніка, Вікторія, Єва, Марія, Поліна, Соломія, Софія, а чоловічими – Андрій, Артем, Богдан, Владислав, Данило, Давид, Дмитро, Матвій, Марк, Максим, Назар, Олександр, Тимофій, Ярослав. Загалом по країні імена Софія, Марія, Марк та Артем уже не один рік зберігають першість у рейтингу найпопулярніших імен.

Нагадаємо, на Львівщині у 2022 році найпопулярнішими чоловічими іменами були Артем, Матвій та Артур. Серед жіночих імен мешканці області найчастіше обирали імена Вероніка та Анастасія.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!