У Львові хочуть, щоб контроль за пасажирами у трамваях здійснювали учасники АТО

6612 1
З 25 травня у львівських трамваях скасували службу контролю за пасажирами, що їздять без квитка. Хто нині перевіряє громадян, як відповідне рішення вплинуло на виручку ЛКМП «Львівелектротранс», а також про те, чому у підприємство будуть набирати військових, що відслужили в АТО дізналось Tvoemisto.tv
фото: theinsider.ua

фото: theinsider.ua

Хто нині здійснює контроль за пасажирами?

За словами Михайла Сидоровича, директора ЛКМП «Львівелектротранс» сьогодні контроль за пасажирами без квитка здійснюють керівники маршрутів та працівники-добровольці.

«Цей контроль є добровільним і здійснює його різна кількість людей щодня. Буває 7-8, буває 10 осіб. Я думаю, до кінця місяця уже точно буде сформована структура, яка називатиметься Служба безпеки підприємства, яка функціонуватиме в частині Служби фінансової безпеки. Саме вона опікуватиметься  і безквитковими пасажирами», - розповів Михайло Сидорович

Львів’ян запрошують долучитися

За словами директора підприємства, згодом «Львівектротранс» оголосить конкурс для людей, котрі прагнуть стати новими контролерами. У рамках конкурсу, зокрема, будуть проводити співбесіду із людьми.

 «Це повинні бути толерантні та виховані  особи, оскільки вони працюватимуть з людьми. Ми дуже ретельно підбиратимемо майбутніх працівників. Я не виключаю, що ними можуть стати колишні військові, що відслужили в АТО. Я думаю, що вони є принциповими із загостренним почуттям справедливості. А саме таких ми й потребуємо»,  - роз’яснив Михайло Сидорович.

Результати ліквідації служби контролю

Також Михайло Сидорович зазначив, що з моменту ліквідації служби контролю у трамваях тільки зросла кількість виручки. За його словами, це свідчить про те, що нині такий контроль також здійснюється активно. Але потрібно також зрозуміти, що про найвищий рівень розвитку громадськості суспільства свідчить етап, коли громадяни міста перевіряють один одного на оплату за проїзд. Таким чином вони відстоюють як інтереси міста, так і власні.

Безпека громадян

Як зазначив Юрій Діль, директор ЛКП «Муніципальна дружина» у рамках дискусії, організованої дискусійною платформою Tvoemisto.tv на тему: «Безпека міста», що відбулась у п’ятницю, 10 червня, насправді «Львівелектротраснс» скасував відділ кондукторів у зв'язку з тим, що він був неефективним. Замість них контроль не повинна здійснювати патрульна поліція, як це планували  раніше.

«Муніципальна дружина має створити відділ і допомагати працівникам у позаурочний час. Оскільки перевіряти квитки повинні безпосередньо працівники «Львівелектротрансу», то «Муніципальна дружина» повинна забезпечити громадський порядок при здійсненні контролю», - розповів Юрій Діль.

Нагадаємо, з 25 травня у межах реорганізації ЛМКП «Львівелектротранс» ліквідували службу контролю. Тоді під скорочення потрапило 30 осіб.

Розмовляла Мар’яна Федина


Читайте також:
15 Червня, 2016 21:21
casper цим видом транспорту переважно їздить бідніша каста населення, тепер вони не тільки не зможуть оплачувати ком. послуги, а ще й ходитимуть пішки...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!