Як Львів переживає третій локдаун. Фоторепортаж

5601 0
Головні центральні площі фактично безлюдні.
Фото: Тарас Бабенчук

Фото: Тарас Бабенчук

Сьогодні, 19 березня, у Львові почався третій локдаун. Він триватиме до 28 березня. На вулицях помітно менше людей. У громадському транспорті також. 

Молодша школа перейшла на канікули, старші класи вчаться дистанційно, лише дитячі садочки працюватимуть у звичайному режимі.

Припинили роботу театри, кінотеатри, музеї, концертні майданчики. Заклади громадського харчування працюють лише на виніс чи доставку.

У торгових центрах працюють лише продуктові магазини, аптеки та зоомагазини, господарські, промислові магазини працюють на видачу за попереднім замовленням.

Всі масові заходи перенесли. Салони краси та спортивні зали працюють також за індивідуальним попереднім записом. Головні центральні площі фактично безлюдні.

Хоча деякі магазини з одягом, тощо продовжують працювати. Не всі заклади дотримуються посиленого карантину. Деякі мешканці ходять без масок.

Зазначимо, що Львівська обласна інфекційна лікарня та Центр легеневого здоров'я заповнені хворими із коронавірусом та підозрою на нього уже на 94%. Через це в області планують облаштувати 600 додаткових ліжок в опорних Covid-лікарнях, а місто уже розгортає 366 ліжок на базі поліклінічних відділень. 

Облаштовувати ліжка у поліклініках почали 18 березня. Ці роботи триватимуть до двох тижнів. За словами мера, резерву ліжкомісць, які сьогодні вільні для прийому хворих із коронавірусом, за нинішньої динаміки захворюваності вистачить лише на два тижні.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що якщо 50-70% усіх областей опиняться у червоній зоні карантину, то уся країна піде на жорсткий карантин. Він уточнив, що серед областей, які можуть потрапити до червоного рівня епіднебезпеки, Вінницька та Львівська області, а також Київ. Львів і Київ вирішили піти на локдаун, не чекаючи рішення уряду.

Нагадаємо, що перший локдаун в Україні запровадили у квітні минулого року, другий із 8-го по 24 січня 2021-го, третій локдаун ввели у Львові із 19 по 28 березня включно.

Фото Тараса Бабенчука, Олі Коваль і Христини Гоголь

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!