Як львів'яни оговтуються після вчорашніх ракетних ударів

1516 0
23 листопада росіяни вкотре обстріляли критичну інфраструктуру Львівщини.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

У середу, 23 листопада, о 13:10 на Львівщині та в інших регіонах України оголосили повітряну тривогу. Загалом ворог випустив 70 ракет, 51 з них українським силам ППО вдалося збити. У Львівській області зафіксували два ракетних удари по електропідстанціях. Мешканці області повідомили про відсутність електропостачання, проблеми зі зв'язком та мобільним інтернетом. Окрім цього, про те, що в місті нема світла, зазначив мер Львова Андрій Садовий.

 

Українців повідомили, що у всіх регіонах України з 14:45 23 листопада, і протягом доби можуть застосовувати аварійні відключення через те, що о є влучання по обʼєктах енергетичної інфраструктури.

Пізніше стало відомо, що пункти обігріву працюватимуть довше, а трамваї та тролейбуси у Львові не курсують. Після завершення тривоги на дороги планували запустити додаткові автобуси. Через відсутність електроенергії у місті тимчасово призупинили подачу опалення і води.

 

Tvoemisto.tv запитало у львів'ян, які наслідки ракетних ударів по інфраструктурі відчувають сьогодні, 24 листопада.

«Вода є, світла нема. Ми тільки вчора приїхали з Києва тому ми звикли до усього цього. Нас це не дивує — ми просто чекаємо,  коли воно з’явиться та й все», — зазначив мешканець Києва Данило.

«Я не жителька Львівщини, я з Закарпаття. Радує те, що Львів та центр Львова працює з дизельними генераторами», — зазначила пані Марія

У деяких районах міста світло з’явилося раніше, проте у кількох електропостачання не було довше. Тому учора патрульна поліція регулювала рух транспорту на складних перехрестях, на яких не працювали світлофори.

«Тільки світла нема. Світлофори працюють, транспорт працює», — каже львів’янин Юрій.

 «У мене немає світла і протягом ночі теж не було. Вода з’явилася після 6 години. Громадський трансопрт працював більш-менш нормально, контролери були», — каже мешканець міста Андрій.

«Відновилися дуже швидко, але, на жаль, сьогодні часті перебої з електропостачанням. Моя дитина зараз в школі, але, очевидно, тепло зберігається з ночі. Вранці я їхала, то практично ніде сфітлофори не працювали. Хочу відзначити, що водїї дуже ввічливо поводяться. Це згуртовує людей», — розповіла львів’янка Ірина.

Натомість керівники кав'ярень кажуть, що сьогодні працюють на всю потужність: хтось на генераторі,  а комусь місто ще не вимкнуло електропостачання.

«Тут на фазі, на проспекті Свободи,  працюємо без світла,  чай та каву варимо на портативних газових плитках. Дозволяємо людям і загрітися, і підзарядитися», — каже менеджера кав’ярні Анна Найда.

«Періодично його вимикають і ми переходимо на генератори. Сьогодні у нас є світло, щодо завтра —  не знаю. Але даємо собі раду наскільки це можливо», — зазначила Оксана Бедрій, керуюча кав’ярнею.

Намагаються працювати у звичному режимі і магазини на площі Ринок.

«Зранку були проблеми з водою, але зараз впринципі все стабільно. Ми працюємо не на генераторі, на щастя, світло є», — зазначила касирка сувенірного магазину Катерина.

Нагадаємо, що на цей час на Львівщині діють аварійні відключення, спричинені черговим обстрілом енергосистеми. У разі стабілізації ситуації з 25 листопада можуть ввести графік погодинних відключень, який діятиме в оновленому форматі.

Ірина Давосир

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!