Як мешканцям Львівщини повернути переплату за газ. Роз’яснення

8941 0
Споживачі повинні надати письмову заяву та додати низку документів.
Фото: prostir.ua

Фото: prostir.ua

Побутові споживачі ТОВ «Львівгаз збут», які були переведені до «постачальника останньої надії», можуть повернути переплату по особовому рахунку чи помилково сплачені кошти за спожитий до 1 травня 2022 року газ. Для цього потрібно надати письмову заяву. Про це пояснили у «Львівгаз збут».

До заяви також потрібно додати:

  • копію паспорта (1-6, 11 сторінки),
  • ідентифікаційного коду,
  • квитанції про помилкову оплату,
  • довідку з банку з реквізитами карткового рахунку (може бути автоматично згенерована у мобільному додатку банку, повинна містити IBAN карткового рахунку).

 

Зазначається, що споживачі можуть надіслати підписану заяву та документи на поштову адресу 79039, м. Львів, вул. Шевченка, 111А. Важливо, що на копіях документів має бути зроблений посвідчувальний напис («Згідно з оригіналом»), а також підпис, ПІБ власника документа і дата.

Також підписану заяву та документи можна надіслати на електронну скриньку [email protected]. У цьому разі заява та копії документів, що додаються, повинні бути скріплені/завірені за допомогою електронного підпису (ЕЦП).

У «Львівгаз збут» зауважили, що наразі відсутній погоджений сторонами механізм автоматичного переведення коштів з особових рахунків споживачів у ТОВ «Львівгаз збут» на особові рахунки споживачів у ТОВ «ГК «Нафтогаз України», оскільки з ТОВ «ГК «Нафтогаз України» не досягнуто згоди з даного питання.

Зазначимо, що «постачальник останньої надії» – компанія, яка зобов'язана «підхопити» клієнта проблемного постачальника та деякий час продавати йому блакитне паливо, поки клієнт не обере собі «постійного» продавця газу.


 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!