Як може виглядати новий готель на початку вулиці Дорошенка у Львові. Візуалізація

9176 0
Виконком переніс розгляд питання будівництва готелю на Дорошенка та розкритикував проєкт.
Візуалізація ЛМР

Візуалізація ЛМР

На вулиці Дорошенка, 2 планують збудувати 22-метровий готель. Утім містобудівні умови та обмеження виконком ЛМР сьогодні, 27 вересня, не погодив, а міський голова Андрій Садовий рекомендував провести архітектурний конкурс, адже розташована у центрі міста і довгий час була занедбана.

Читайте також: Григорій Козловський запропонував збудувати паркінг на площі перед Львівською оперою

Будувати готель збираються бізнес-партнери львівського бізнесмена та депутата Григорія Козловського. Аби провести архітектурний конкурс замовним має отримати містобудівні умови та обмеження, аби вони стали основою для технічного завдання на конкурс. Утім нині члени виконкому перенесли це питання, адже управління архітектури та управління охорони історичного середовища мали низку зауважень до проєкту, зокрема до висоти та щільності забудови.

Остаточного проєкту готелю немає, утім є концепція, за якою готель збираються розташувати впритул до червоних ліній вулиці. 

Нині поруч із «Гранд Готелем» розташований аварійний житловий будинок та кіоски. У квітні цього року сесія ЛМР вилучила з власності ТзОВ «Солодка вишиванка» цю земельну ділянку та віддала ОСББ «Свободи 11» без права капітального будівництва та посадки багаторічних дерев. Тоді, згідно з даними аналітичної системи YouControl, кінцевим бенефіціарним власником ОСББ «Свободи 11» був львівський бізнесмен та депутат, якому серед іншого належить і «Гранд Готель», Григорій Козловський. Тепер керівником ОСББ, згідно з Youcontrol, є бізнес-партнер Григорія Козловського по ПП «Телець» Олег Дублянський.

Читайте також: Депутати Львівської міськради погодили будівництво готелю біля ТРЦ Forum

Готель збираються будувати львів’янка Софія Максимець та мешканка Винників Леся Данчевська. Софія Якимець, за даними Youcontrol, також є бізнес-партнеркою Григорія Козловського. Разом із ним вона є засновницею ГО «Дитячий оздоровчо-лікувальний табір "Академія футболу"» та ТзОВ «Маріївка медікал енд термал спа». Водночас Леся Данчевська є засновницею ТзОВ «Солодка вишиванка».

Додамо, що початок вулиці Дорошенка планують закрити для проїзду авто, натомість там має курсувати лише громадський транспорт. Утім поки що нову схему організації дорожнього руху не запровадили через хаотичне паркування на прилеглих вулицях, куди й переведуть потоки приватного авто.

Вікторія Ейсмунт

Візуалізація ЛМР


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!