Як може виглядати озеро на Панча у Львові. Візуалізація

5318 2
Дитячий майданчик пропонують облаштувати у тематиці підводного світу.
Візуалізації надала Христина Чорноус

Візуалізації надала Христина Чорноус

У Шевченківському районі Львова планують облагородити територію навколо та саме озеро на вулиці Панча. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив керівник відділу комунального господарства Шевченківської районної адміністрації Львова Микола Бегей.

Читайте також: Мандрівка львівськими озерами

Зокрема цього року Шевченківська адміністрація замовила виготовлення проектно-кошторисної документації у ЛКП «Інститут просторового розвикту», а наступного – планує розпочати роботи. 

«Інститут просторового розвитку виготовляє ПКД із благоустрою як території, так і самого озера. Зокрема йдеться про укріплення берегової смуги, поновлення лавочок і дитячого майданчика та наповнення озера дощовою водою. Виконання ми плануємо на наступний рік», – розповів Микола Бенега.

Як розповіла у коментарі Tvoemisto.tv авторка проекту архітекторка ЛКП «Інститут просторового розвикту» Христина Чорноус, наразі проектанти працюють разом зі спеціалістами з гідрології та екології над оптимальним рішенням для поліпшення гідрологічного режиму озера та збереження еко-системи. 

«Наразі проект перебуває на стадії розробки. Він передбачає благоустрій озера та території довкола нього. Проектною пропозицією заплановане облаштування нових та ремонт наявних пішохідних доріжок, відпочинкових та ігрових зон, облаштування освітлення, заміну підпірних стінок, нового мостика з огородженням та підсвіткою», – розповіла Христина Чорноус.

Ігровий майданчик планують облаштувати в тематиці «підводний світ» – лазанки у вигляді водоростей, ігровий елемент у вигляді корабля та балансири у вигляді рибок, покриття з імітацією води.

«Також плануємо зробити невеликі інформаційні стенди для дітей та дорослих із цікавими описами про флору та фауну озер», – додада Христина Чорноус.

Крім цього, проект реконструкції озера подали на Громадський бюджет, який передбачає альтернативне наповнення водойми за рахунок дощової води та встановлення додаткових водозбірних колодязів. Згодом тут пропонують сформувати новий публічний простір для мешканців району.

Вікторія Ейсмунт

Візуалізації надала Христина Чорноус


Читайте також:
2 Лютого, 2019 08:41
Оксана Чудовий проект, лише рівень води у ставку підняти не вдасться, забудова Торф"яної опустила рівень грунтових вод безповоротньо
9 Листопада, 2018 11:25
Марічка Ааааа! Як чарівно! Хочу вже :) Будемо чекати цілим районом!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!