Як на Львівщині отримати пакунок малюка

8550 0
До кінця тижня до області мають прибути перші 600 бейбі-боксів.
фото: architectureoflife.net

фото: architectureoflife.net

Перші 600 пакунків малюка на Львівщині очікують до кінця цього тижня. Про це в коментарі «Львівській газеті» розповів заступник директора департаменту соціального захисту ЛОДА Віктор Степанюк.

«Поки що боксів немає на території пологових Львівщини. Щоб їх отримати, матері, яких уже виписують, мають написати заяву на адресу департаменту соціального захисту населення ЛОДА. Коли пакунки заїдуть на територію області, наші працівники доставлять їх до батьків. А вже коли буде достатня кількість пакунків, їх роздаватимуть у пологових під час виписки. Сподіваюся, що до кінця тижня ми отримаємо першу партію – 600 пакунків», – пояснив Віктор Степанюк.

Читайте також: Як зареєструвати новонароджену дитину. Запитання і відповіді

Нагадаємо, з 1 вересня усім сім’ям новонароджених мали почати видавати пакунки малюка з першими необхідними речами та косметичними засобами. За попередніми розрахунками, на пілотний проект «пакунок малюка» для Львівщини з держбюджету планували виділити 34,3 млн гривень.

Пакунки обіцяли видавати безпосередньо у пологовому будинку, незалежно від матеріального стану сім’ї та кількості новонароджених, тобто один бейбі-бокс на одну дитину. Проте станом на 1 вересня пакунки тільки почали розвозити в області.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!