Реабілітаційний центр Superhumans на Львівщині. Як він працюватиме і як записатися

5325 0
Усі послуги для людей, які постраждали внаслідок війни є і будуть безкоштовними.
Умовне фото

Умовне фото

У квітні в Винниках відкриють першу чергу Superhumans center – це клініка психологічної підтримки, реабілітації, протезування та реконструктивної хірургії для тих людей, які постраждали внаслідок війни (цивільні, військові і діти). А через пів року – у жовтні – там запрацюють дві операційні, палатний фонд на 45 ліжок та апартаменти для іноземних лікарів, які навчатимуть українських, як працювати зі складними випадками. Про це під час брифінгу повідомила директорка Superhumans center Ольга Руднєва.

«Нас часто запитують, чи ми лікарня, але ми кажемо, що ні, бо ми центр з відновлення втрачених можливостей. Коли ми обговорювали ідею створення центру та думали в той же час про майбутнє України, то в нас було дві картинки – люди з інвалідністю, що виглядають як жертви війни, або ті самі люди, але з крутими протезами, не з ранами, а зі шрамами, з якими можна жити, бо це частина нашої історії»,  каже вона. 

Читайте також: Державну лікарню на Львівщині модернізують і відкриють там клініку протезування й реконструкції

Основними, за її словами, будуть послуги з протезування та реконструктивної хірургії, оскільки держава недостатньо на це виділяє коштів. Водночас ці послуги будуть неповні, якщо людину не підготують до змін в її тілі та без реабілітації. Ольга Руднєва наводить статистку, що велика кількість людей відмовляється від своїх протезів через те, що їх не навчили рухати кінцівками. Окрім цього, залежно від цілі людини в майбутньому індивідуально підбиратимуть план її реабілітації. 

Усі послуги в центрі будуть безкоштовними. Директорка Superhumans center додає, що нині є пацієнти з подвійною чи потрійною ампутацією, вартість реабілітації яких становить 200 тисяч доларів та більше.

«Ми є благодійний фонд. Усі послуги для людей, які постраждали внаслідок війни є і будуть безкоштовними. Для цього залучаємо додаткові ресурси з-за кордону, а також потужних донорів, бо інтегруємо найкращі технології будівнитцва та обладанння. У нас є фонд Говарда Баффета, який покрив всі витрати і паралелньо ми залучаємо ресурси на створення компонентів для протезування, самих протезів, а також для навчання та тренування фахівців», – пояснює директорка

Читайте також: Львів із робочим візитом відвідала перша леді України Олена Зеленська

Перша черга відкриється через два тижні. Це буде лабораторія протезування, аналогів якій ще нема в Україні, музей протезів, щоби люди розуміли, як рухаються біонічні або штучні кінцівки, реабілітаційне відділення, де буде гідротерапія (водолікування) – для цього навчають групу реабілітологів, психологічний депаратамент і департамент, де люди можуть проходити арттерапію, групи взаємопідтримки тощо та освітній центр, де навчатимуть спеціалістів з усієї України.

Друга черга відкривається в жовтні – це буде дві операційні, палатний фонд на 45 ліжок та апартаменти для іноземних лікарів, яких залучають для роботи з українськими фахівцями та для складних випадків. 

Як записатися у Superhumans center

Будь-яка людина має заповнити анкету на сайті. Після цього анкета потрапляє до медичного відділу, а пацієнта запрошують на медичний консиліум. Із кожним працює команда – реабілітолог, психолог, протезувальник та іноді соцілальний працівник. 

«Ми заохочуємо, щоби пацієнти приходили зі своїми родичами, щоби ті знали, через що проходить їхня рідна людина на шляху до відновлення, адже після виходу з центру цим реабіліотологом стає родина. Надалі консиліум визначає методику для тієї людини та те, чи готова вона вже до протезування, оскільки не всі одразу є готовими», – додає вона

За словами Ольги Руднєвої, двоє хлопців уже отримали біонічні протези, ще семеро людей перебувають на протезуванны, і це переважно люди з подвійною-потрійною ампутацією. У черзі перебуває 130 людей – непрості випадки, з якими працює велика команда.

Нагадаємо, що у Львівській ОТГ триває робота над двома новітніми реабілітаційними центрами – Unbroken та Superhumans. У чому особливість кожного, чиїм коштом зводяться, читайте тут.

Для довідки

Superhumans – медична клініка, яка була заснована в серпні минулого року у Львівській області шляхом модернізації та переустаткування державної лікарні. Вона спеціалізується на протезуванні – біонічному протезуванні, яке дозволяє маніпулювати руками за допомогою м’язової активності. Окрім протезування, клініка пропонує послуги з пересадки шкіри, виготовлення екзоскелетів та реабілітації. 

Ольга Коваль

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!