Як на Львівщині відзначатимуть День захисників та захисниць України. Програма

1232 0
Окрім вшанування пам’яті, у цей день проведуть щорічну зустріч побратимів (ветеранів АТО/ОСС).
Фото: Тарас Бабенчук

Фото: Тарас Бабенчук

Цьогоріч 14 жовтня в Україні відзначають День захисників та захисниць України. У 79-ту річницю створення УПА та День українського козацтва на Львівщині запланували низку заходів. Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА.

Читайте також: У Львові напередодні Дня захисника висадять іменні дерева на честь загиблих оборонців

Зокрема, на Личаківському кладовищі вшанують пам'ять борців за незалежність України. Захід розпочнеться о 9:00. Опісля у Гарнізонному храмі св. ап. Петра і Павла о 10:30 відбудеться молитва за захисниками України.

У межах заходів об 11:30 ліцеїсти Львівського державного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут складуть Урочисту Клятву (територія Ліцею). 

Також о 13:00 мешканців Львівщини запрошують долучитись до заходів, які відбуватимуться біля Меморіалу Героїв Небесної сотні.

Окрім вшанування пам’яті, у цей день проведуть щорічну зустріч побратимів (ветеранів АТО/ОСС) у дворику Львівської обласної державної адміністрації. Початок о 14:00.

За словами організаторів, усі заходи відбудуться з дотриманням карантинних вимог.

Читайте також: Львів'яни вийшли на Марш нескорених, щоб подякувати військовим. Фото, відео

Зазначимо, що цьогоріч Президент України Володимир Зеленський підписав закон «Про внесення зміни до статті 73 Кодексу законів про працю України» №1643-IX, згідно з яким назва свята «День захисника України», що щорічно відзначають 14 жовтня, змінюється на «День захисників і захисниць України».



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!