Як на Сихові відзначали річницю візиту Івана Павла ІІ. Фоторепортаж

4136 0
Божественну Літургію відслужив Блаженніший Святослав Шевчук.
Фото: ЛОДА

Фото: ЛОДА

Сьогодні в храмі Різдва Пресвятої Богородиці на Сихові відбулася Архиєрейська Божественна Літургія з нагоди святкування річниці візиту Івана Павла ІІ до Львова. 

«Рівно 20 років тому святий Іван Павло ІІ, папа, посланець Божий і посланець миру, благословив українську молодь і весь наш народ жити вільно у правдивій свободі Бога. 27 червня об 11:00… запрошуємо всіх, щоб отримати дотик благодаті і ласку Божу жити йому на славу», – зазначив парох храму Різдва Пресвятої Богородиці о.Орест Федина.

26 червня 2001 року Іван Павло II відслужив у Львові, на іподромі службу. У ті дні у Львові проповіді святого слухали понад півтори мільйона прочан. А під час зустрічі святого із молоддю, у Львові почалась злива.

З нагоди 20-ої річниці із візиту Папи Римського до Львова перейменували частину вулиці Хуторівка на проспект Івана Павла ІІ, а у Церкві Різдва Пресвятої Богородиці до почитання виставляли ікону із мощами понтифіка.

Також учора, 26 червня, у Львові освятили пам’ятник святому Івану Павлу ІІ. Його звели на площі біля храму святого Йоана Павла ІІ, що на виїзді зі Львова, на вулиці Стрийській, 6 у селі Сокільники.

«На іподромі 26 і 27 червня 2001 року святий Іван Павло відправляв дві Літургії: першу в латинському обряді, в згодом – в греко-католицькому. На першій події було близько 300 тисяч вірян, наступного дня прибуло більше мільйона людей. Це було найчисленніше зібрання в історії України. Папа оголосив блаженними ісповідників та мучеників римо- і греко-католицьких церков. Пам'яткою цих історичних подій є храм і Центр св. Йоана Павла ІІ. На його території буде освячений пам'ятник Папі Івану Павлу ІІ», – зазначив Настоятель храму святого Йоана Павла ІІ, отець Григорій Драус.

Він додав, що Папа Іван Павло ІІ зображений в літургійному одязі, з хрестом у руці, як це було на іподромі. Благословення звернене у напрямку центру Львова. Постать буде розташована при дзвіниці.

Нагадаємо, що у ці вихідні у Львові відзначають 20 років, як Папа Римський Іван Павло ІІ з пастирським візитом відвідав Україну, зокрема Львів. На запрошення українського уряду й католицьких ієрархів візит Івана Павла II в Україну відбувся 23-27 червня 2001 року.

Фото Львівська обласна державна адміністрація


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!