Як надавати першу допомогу при опіках. Поради

5992 0
Через спекотне літо почастішали випадки масових та локальних пожеж у лісах та природних екосистемах. За прогнозами Українського гідрометеорологічного центру висока температура повітря зберігатиметься по всій територі України і надалі. Львівська міська рада спільно з Головним управління Державної служби з надзвичайних ситуацій склали список порад як надати першу допомогу потерпілим від опіків.
фото: dzerkalo-zakarpattya.com

фото: dzerkalo-zakarpattya.com

1. Посадіть або покладіть постраждалого.

2. Обливайте місця опіків великою кількістю води (15 хвилин і більше).

3. Якщо є можливість, то зніміть з уражених місць каблучки, годинники, паски, взуття до того, поки ці місця не почали набрякати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Львові - спека: як діяти при пожежі

4. Зняти предмети одягу, які згоріли або ще тліють, можна лише у тому випадку, якщо вони не прилипли до вражених місць постраждалого.

5. Шкіру навколо опіків потрібно обробити розчином марганцівки або спиртом.

6. Всі опіки необхідно захистити, прикриваючи їх чистою тканиною без ворсу (простирадло або наволочка, чистими серветками).

7. Викликати швидку медичну допомогу за телефоном «103».

За матеріалами прес-служби ЛМР

 

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!