Російські фейки, ІПСО, брехлива дипломатія. Як цьому протистояти

869 0
Якими фейками росія пробує відволікти світ від своїх провалів, що думає про це Захід і як протистояти цьому - у нашому новому випуску програми «Тема тижня» з експерткою проєкту StopFake.

Під час повномасштабного вторгнення та задовго до нього росія використовувала пропаганду не тільки у межах своєї країни, а й активно поширювала її далеко за межами. Тому кожному з нас зараз важливо дбати про інформаційну гігієну. Про це у програмі Tvoemisto.tv «Тема тижня» розповіла експертка проєкту StopFake Маріанна Присяжнюк, а також дала декілька корисних порад стосовно того, як не вестися на російські ІПСО. 

«Там де з’являється російська пропаганда, дискусія переростає в конфлікт. Тому кожна людина має розуміти, що дискусія не повинна переростати в конфлікт. Що рішення повинні бути раціональні, а не емоційні», – пояснює вона. 

Також Маріанна Присяжнюк зазначає, що увесь контент треба споживати відповідально та постійно ставити собі запитання «Чому мені хочуть про це розповісти?». 

Експертка підкреслює, що потрібно завжди звертати увагу, в якій саме формі подається інформація та наскільки вона скандального характеру, наскільки заголовки адекватно відображають написане, тоді багато безвідповідальної інформації та слухів відпадатимуть.

Переглянути повну версію програми «Тема тижня» з Маріанною Присяжнюк та дізнатися про те, якими фейками рф намагається відволікти світ від своїх провалів, якою є російська дипломатія насправді та про те, як виробити стійкість до російських ІПСО ви зможете вже сьогодні на нашому Facebook та Youtube о 20.30 год.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!