Як оформити субсидію онлайн. Покрокова інструкція

5474 0
Фото: persha.kr.ua

Фото: persha.kr.ua

Із наближенням опалювального сезону зростає кількість звернень до органів соцзахисту щодо оформлення субсидій на комунальні послуги. У Мінсоцполітики нагадують, що це можна зробити онлайн.

Читайте також: Як перевірити наявність субсидії за певною адресою 

Для цього потрібно:

  • Зайти на сайт Мінсоцполітики у рубрику «Е-Сервіси»
  • У рубриці «Е-Сервіси» обрати «Субсидії»
  • Обрати один із трьох способів реєстрації. У разі обрання «реєстрація або вхід з ідентифікацією електронним цифровим підписом» та «реєстрація або вхід з ідентифікацією BankID», подання та підписання документів відбувається виключно в електронному вигляді без необхідності особистого відвідування управління соціального захисту.
  • У разі обрання «реєстрація або вхід за адресою електронної пошти», необхідно подати документи у паперовій формі (після заповнення форми на сайті прийде ПДФ-версія документу, що потрібно буде роздрукувати, підписати і занести у орган соціального захисту).
  • Заповнити електронні форми: заяви про призначення та надання у грошовій формі через певне відділення банку, декларації про доходи і витрати осіб, які звернулись за призначенням житлової субсидії.
  • Перевірити  та підтвердити правильність внесених даних та подати документ.

Читайте також: Із жовтня в Україні субсидії виплачуватимуть «живими» грошима. Як отримати

Після цього на електронну адресу надійде повідомлення із номером зареєстрованої заяви, що потрібно зберегти. А згодом співробітники органів соцзахисту зв’яжуться із заявником, щоб узгодити час і дату візиту, якщо він не використовував електронний цифровий підпис і має завірити документи підписом власноруч.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!