Як оновити дані в ТЦК онлайн і офлайн

29092 0
Чоловіки мають оновити дані в ТЦК до 16 липня.
фото умовне

фото умовне

Згідно з новим законом про мобілізацію, який набрав чинності 18 травня, військовозобов’язані чоловіки мають оновити особисті дані в територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП). Tvoemisto.tv розповідає, як це зробити офлайн та онлайн.

Чоловіки протягом 60 днів, до 16 липня, мають оновити свої персональні дані. Це можна зробити в ТЦК, в центрі надання адміністративних послуг (ЦНАП) або в електронному кабінеті призовника. Це мають зробити всі військовозобов’язані особи, навіть ті, хто має відстрочку від мобілізації.

Як оновити дані в ТЦК офлайн

Для оновлення даних у ТЦК або ЦНАП військовозобов’язані чоловіки повинні мати при собі такі документи:

  • паспорт громадянина України;

  • ідентифікаційний код;

  • військовий квиток або тимчасове посвідчення;

  • медичні документи;

  • довідку про освіту;

  • водійське посвідчення необхідне тільки у разі служби водієм.

Якщо особа має право на відстрочку від мобілізації, то при собі необхідно мати документи, які підтверджують цей факт. Це можуть бути документи, що підтверджують склад сім’ї, наявність дітей або опіку над особами з інвалідністю.

Також необхідно підготувати медичні документи. Військово-лікарська комісія має доступ до системи Helsi, тож лікарі мають дані про стан здоров’я військовозобов’язаних осіб. Але якщо у людини є довідки, які не занесені до бази, то необхідно взяти їх з собою. При наявності інвалідності потрібно мати довідку МСЕК.

Як оновити дані в ТЦК онлайн

В Україні запрацював мобільний застосунок Резерв+, за допомогою якого можна оновити особисті дані військовозобов’язаного. Його можна завантажити на смартфони через App Store та Google Play Market.

Під час оновлення треба звернути увагу на:

  • фактичну адресу проживання;

  • номери дійсних засобів зв’язку (номер мобільного телефону);

  • адресу електронної пошти (за наявності).

Нагадаємо, 18 травня вступив у дію закон про мобілізацію з новими правками, ухвалений парламентом та підписаний президентом України. Про основні зміни, які стосуються як військовослужбовців, так і цивільних громадян України, можна прочитати за посиланням

_____________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!