Як отримати «теплий» кредит на утеплення багатоповерхівок у Львові

2290 0
Місто може компенсувати до 30% тіла кредиту, але не більше 400 тис. грн на утеплення будинків.
Фото: Роман Балук

Фото: Роман Балук

ОСББ та ЖБК у Львові можуть скористатися програмою «Теплий дім», яка дозволяє економити до 50% оплати за енергоносії. Цього року міськрада виділила близько 10 млн грн на співфінансування цієї програми.

Читайте також: Як повернути кошти за утеплення будинків. 4 способи 

«Місто компенсує до 30% тіла кредиту, але не більше 400 тис. грн. В цьому випадку, ми зараз говоримо про будинок на просп. Червоної Калини, 121, мешканці якого взяли цього року кредит на утеплення 3,6 млн грн, і відповідно, зараз триває етап завершення робіт. Паралельно ще 4 будинки цього року утеплюють. Загалом роботи проводять ще в 20 будинках», – зазначив начальник відділу супроводу ОСББ Сергій Солтис.

За словами Сергія Солтиса, цього року «теплий» кредит на термомодернізацію (утеплення стін фасадів) отримали будинки на вул. Воробкевича, 4 (ОСББ «Реставрато-4») та просп. Червоної Калини, 121 (ОСББ «Ольвія-Люкс»).

«Утеплення нам коштує 3 млн 609 тис. грн. Допомога з місцевого та державного бюджету складе приблизно 60−65%. Мешканцям залишається сплачувати трохи більше 1 млн грн. Ми розділили витрати за утеплення фасаду на всі квартири. Чим раніше сплатити тіло кредиту, тим менше доведеться сплачувати відсотків», – розповів голова ОСББ «Ольвія-Люкс» Степан Ілечко.

Читайте також: Уряд запустив програму «теплих» кредитів на 2020 рік

Мешканці мають звернутися до банків-партнерів. Участь у реалізації програми «Теплий дім» беруть АТ «Ощадбанк», АБ «Укргазбанк» та КБ «ПриватБанк». Діє також державна програма «теплих» кредитів і програма «Енергодім» від Фонду енергоефективності. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!