Як патрульні затримували чоловіка, який взяв у заручники пацієнтів психлікарні

4899 0
Поліцейські, які його затримували, розповіли подробиці про визволення заручників в психіатричній лікарні.
Фото: Ірина Микичак

Фото: Ірина Микичак

Вчора, 4-го серпня, один з пацієнтів Львівської обласної психіатричної лікарні п’ятничного вечора заблокував в одному з приміщень медзакладу понад 70 осіб і почав погрожувати, що завдасть їм фізичної шкоди.

30-річний житель Львова завдав поранень осколком віконного скла 10 особам.

Наразі пацієнта психлікарні поліція утримує під вартою. Тим часом у лікарнях перебувають шестеро поранених. За життя трьох із них борються медики.

Коли поліцейські прибули на місце події після 19:00, то почули крики про допомогу, відтак командир батальйону Роман Бліхарський прийняв рішення про штурм.

Про деталі штурму психіатричної лікарні розповідають командир 2-го батальйону Роман Бліхарський, командир роти Володимир Смолинець, командир роти Андрій Дзвоник та патрульний, який вів перемовини з порушником Станіслав Гетьман.

30-річному чоловікові, який вчора взяв у заручники понад 70 хворих в обласній психіатричній лікарні на Кульпарківській у Львові і поранив 10 із них, оголошено підозру в замаху на вбивство. Про це Tvoemisto.tv повідомили у відділі комунікації головного управління Національної поліції у Львівській області.

За даними поліції, його затримали в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України та утримують під вартою на території тієї ж лікарні. Водночас директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ірина Микичак написала на своїй сторінці у «Фейсбук», що за життя трьох поранених борються медики у Лікарні швидкої меддопомоги та у лікарні №8 Львова. Вона написала, що департамент охорони здоров’я призначив за цим випадком службове розслідування.

Точнішої інформації поки що отримати не вдалося – головні лікарі цих закладів не відповідають на дзвінки журналістів. Також не відповідають на дзвінки і в самій лікарні. Відтак без відповіді залишаються запитання про те, яким чином особа, яка становила небезпеку для інших, залишилася без спеціального догляду і змогла взяти в заручники понад 70 осіб. Так само як і питання, чому ця особа опинилася на волі місяць тому.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!