То хто на головній? Як проїхати перехрестя вулиць Сахарова та Вітовського. Відео

45732 9
Перехрестя вулиць Сахарова – Коперника – Нечуя-Левицького – Вітовського – Героїв Майдану є одним із найскладніших у Львові. Водії часто не орієнтуються, як правильно його проїхати, не порушуючи правил дорожнього руху. Tvoemisto.tv пропонує інструкцію від Поліції.
фото: Твоє місто

фото: Твоє місто

Як розповів Tvoemisto.tv Павло Цабан, заступник командира 2-гої роти 1-го батальйону УПП Львова, під час перетину цього перехрестя потрібно орієнтуватися на сигнали світлофорів, а у разі їхньої несправності – керуватися правилом «перешкоди справа», так як повноцінно знаками пріоритету це перехрестя не укомплектоване. Найкращий вихід, за його словами, – облаштувати кільце неправильної форми.

Які вулиці охоплює перехрестя

Вулиця Сахарова, вулиця Вітовського, вулиця Нечуя-Левицького, вулиця Коперника, вулиця Героїв Майдану.

Чому виникають труднощі

1. Режим світлофору часто не дає можливості встигнути повністю переїхати перехрестя, адже воно є великим.

2. Водії плутають знак 2.4, який означає кінець головної дороги і знак 2.3 – надається право першочергового проїзду.

3. На всіх «примикаючих» дорогах немає знаків пріоритету (знаки «Дай дорогу» є, але головна дорога не позначена). 

Як бути водіям

1. Водії повинні орієнтуватися на світлофори. Якщо через погодні умови або надзвичайні ситуації світлофори не працюють, водії  повинні користуватися правилом правої руки і надати перевагу транспортним засобам, які наближаються праворуч від автомобіля.

2. Водії повинні пам`ятати, що зелений сигнал світлофора не означає, що можна їхати одразу, як тільки його побачили. Потрібно переконатися, що транспортні засоби по правий і по лівий бік – відсутні, а також, що є безпечний, безперешкодний проїзд в напрямку, який вони обрали.

Рішення від Поліції

1. Режим світлофору має бути краще пристосований до цього перехрестя.

2. Потрібно докомплектувати перехрестя знаками 2.3 «Головна дорога», щоб водії чітко розуміли черговість проїзду, у разі несправності світлофорів.

До кого звертатися із зауваженнями/пропозиціями

Свої пропозиції щодо організації руху на перехресті, доцільності знаків ПДР та режиму роботи світлофору львів’яни можуть адресувати до Міської комісії з безпеки дорожнього руху.

Що в планах міста

Як розповів Tvoemisto.tv Олександр Одинець, в.о. начальника управління інженерного господарства ЛМР, перехрестя планують реконструювати та запровадити там кільцевий рух. Проте розпочнуть роботи не раніше наступного року. Зокрема, в бюджеті розвитку на 2017-й рік передбачені кошти на виготовлення лише проектно-кошторисної документації.

Читайте також: Вулицю Вітовського у Львові чекають кардинальні зміни: деталі

Нагадаємо, влітку 2016-го року стало відомо, що на проблемному перехресті хочуть облаштувати регульоване кільце з двома смугамирух здійснюватиметься по кільцю, але виїзд на нього регулюватиметься світлофором.

Як раніше пояснив Tvoemisto.tv Ігор Могила, провідний інженер відділу організації та безпеки дорожнього руху ЛКП «Львівавтодор»: «Перехрестя буде не круглим, а овальним, оскільки його конфігурація є непростою. Складність у тому, що там є трамвайний рух. Тут плануємо зробити маршрути у напрямку вулиць Сахарова, Вітовського і Нечуя-Левицького. Відповідно, трамвайна розв'язка також буде у всіх напрямках».

Підготував Петро Ткачишин,
відео – Володимир Барчук,
монтаж – Анастасія Михалець


Читайте також:
27 Лютого, 2017 12:15
Степан А хто конвенцію не читав, їм що робити?)))Головна дорога не завжди пряма.
Все сказано чітко і зрозуміло, ніяких проблем керуючись "перешкодою справа" бути не може. Ви в одному місці пальцем колупаєтеся...лиш би людей поображати.
18 Лютого, 2017 17:41
Ігор Люди! Не слухайте цього мілікопа-невігласа, будете мати проблеми!!!

Вітовського - Нечуя-Левицького є ГОЛОВНОЮ ДОРОГОЮ.
Це доктрина (Віденська конвенція про дорожній рух 1968р.)
Дорога не позначена знаками пріоритету є головною по відношенню до доріг, на яких встановлено знак 2.1 "Дати дорогу". Ніякого "правила правої руки" там не має.
В російському правднику Конвенції знак цей навіть називається "ПЕРЕСЕЧЕНИЕ С ГЛАВНОЙ ДОРОГОЙ".
17 Лютого, 2017 03:39
Іван На нерегульованих перехрестях повинні керуватися знаками, але на цьому всіх знаків просто немає! Тому,або доставити "Головна дорога" або познімати взагалі, щоб люди собі голови не ламали. Бо пропускатимуть і ті,хто на головній, і ті, хто на другорядній.
17 Лютого, 2017 03:20
Володимир Юра, перш ніж плюватися в сторону патрульного, розберіться в ситуації, щоб не виставляти себе посміховиськом.На даному перехресті немає знаку "Головна дорога" і як вам чітко видно,де головна, я не знаю. Тому пункти 16.15 і 16.12 вам в поміч
16 Лютого, 2017 17:29
юра патрульний відвертий штурпак. у випадку відсутності сигналів світлофора - є знаки, а не правило правої руки. на перехресті чітко видно головну дорогу і другорядні. а от якби і знаків не було - тоді справді правило правої руки. а патрульний справді штурпак! вводить водіїв в оману. треба його на перездачу іспитів.
16 Лютого, 2017 08:08
Петро ТАХІ, здається комусь потрібно в знову на права іспит скласти.
Ніколи не чули про перетин двох рівнозначних доріг?, жодна з яких не головна?? Навіть знак такий спеціальний є "перетин рівнозначних доріг"
А бича відмазка "ти шо не бачиш я на главній" то просто відмазка, усі на дорозі і дивитися потрібно і на знаки і на інших учасників дорожнього руху в тому числі пішоходів і на стан доріг
15 Лютого, 2017 22:25
Олексій Водії повинні орієнтуватися: регулювальник, світлофор, тимчасові знаки, постійні знаки, дорожня розмітка, тип дорожнього покриття, підйом і спуск, аж тоді правилом правої руки. Коли ви проїхали світлофор, у вас є право закінчити проїзд перехрестя, оскільки в інших хоч і зелене але стоїть світлофор якиї їх регулює...Вам нічого немішає закінчити проїзд, крім сигналів машин з світлофора, які правил незнають.
15 Лютого, 2017 21:49
Петро TAXI, коли не працюють світлофори, то потрібно зважати на правило правої руки.Читайте уважно.
"Водії повинні орієнтуватися на світлофори. Якщо через погодні умови або надзвичайні ситуації світлофори не працюють, водії повинні користуватися правилом правої руки і надати перевагу транспортним засобам, які наближаються праворуч від автомобіля"
15 Лютого, 2017 21:05
TAXI Стосовно "Рішення від Поліції" п.2 ...Це означає, що знаки варто прибрати.
Як можна прибирати знаки з перехрестя??? Якщо перехрестя регульоване то водій керується сигналами світлофора, а не знаками. А що, коли світлофори не працюють? Як без знаків пріоритету його проїзджати? Ви про це подумали???
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!