Як у Львові поскаржитись на авто, припарковане з порушеннями

5596 2
Громадські активісти ГО «Варта 1» спільно з юристами розробили пам'ятку для свідків порушення правил зупинки і стоянки (паркування) автомобілів. Це – 5 простих кроків для того, аби зреагувати на неналежне паркування та змусити правоохоронні органи відреагувати на порушення.
Ілюстрація "Варта 1"

Ілюстрація "Варта 1"

Пам’ятку громадська організація розмістила в соцмережах:

1. Ввічливо попередити водія, що він порушує правила паркування транспортного засобу та попросити перепаркувати автомобіль.

2. У разі небажання водія переставити авто – слід зафіксувати факт порушення правил паркування. Найпростіший спосіб – зробити фото атомобіля, на якому чітко видно номерний знак, марку, місце, де він припаркований, обставини, що свідчать про порушення (дорожній знак, розмітку, газон тощо), а також, бажано, і самого водія. Найкращий варіант – відеозапис, як автомобіль паркується та як водій виходить з авто.

3. Зателефонувати за номером 102 та викласти черговому обставини правопорушення для переадресації дзвінка до Державної автомобільної інспекції.

4. Якщо навіть дзвінок успіхом не увінчається, важливий сам факт виклику, який фіксується.

5. В разі відсутності реакції з боку МВС, ДАІ – подавати скаргу з повідомленням про:

а) факт незаконного паркування та б) відсутність реагуванняз боку МВС, ДАІ.

Телефони:

Черговий ДАІ Львівської області – 0322 64-69-41 (Львів, вул. Перфецького, 19).

Чергова частина в ДАІ міста – 032 238-40-27.

Читайте також: Що дасть платне паркування Львову та водіям?

Нагадаємо, у Львові активісти пропонують дозволити паркування на проїжджій частині (якщо це не впливає на пропускну здатність вулиці) і зробити його платним.  


Читайте також:
11 Липня, 2014 20:22
mikem Який сенс в тому всьому? Настільки чиясь машина мішає жити і є так багато вільного часу щоб писати різні скарги? Далі будемо фотографувати пішоходів які бігають на червоне світло і скаржитися на них?
10 Липня, 2014 11:38
Макс У Львові не можна просто зателефонувати 102 и отримати переадресацію на ДАЇ :) У них немає такої функції, ну або так вони кажуть, пропонують запам'ятати номер і дзвонити безпосередньо на міський номер ДАЇ
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!