Сьогодні – Світовий День Гідності. У мережі стартував тематичний флешмоб

4613 0
21 жовтня у більш ніж 60 країнах світу відбувається Всесвітній День Гідності, цього року Україна вперше долучиться до цієї акції. Родзинкою відзначення є флешмоб, що має на меті показати гідність у повсякденному житті.
фото: www.credo-ua.org, ukrinform.ua, inspired.com.ua

фото: www.credo-ua.org, ukrinform.ua, inspired.com.ua

Усесвітній День Гідності (Global Dignity Day) – це проект, мета якого – спонукати молодих людей, учнів та студентів, керуватися почуттям власної гідності у своїх щоденних діях. Проект було ініційовано у 2006 році принцом Норвегії Хоконом, професором Пеккою Хіманеном і Джоном Хоупом Брейтоном (члени YGL Всесвітнього економічного форуму). У рамках сіткуання учні шкіл разом з вчителями сформують поняття гідності, а також   розкажуть історії гідності із власного життя. На дискусіях обговорюють, чому кожна людина має право на гідне життя, як  це право застосовувати щодня та як особиста гідність пов’язана з гідністю інших людей.

У рамках шанування гідності про її поняття та роль у житті кожної людини сьогодні, 21 жовтня, ініціатори проекту на Львівщині вирішили порозмовляти із школярами Ямпільської ЗОШ І-ІІІ ст. та НВК «СЗШ-ліцей» с.Козьови.

Також ініціатори проекту заохочують замислитись над значенням гідності і наповнити це слово дією, долучившись до дискусії онлайн. Для цього слід використовувати хеш-теги #gdignity, #gdignityUkraine та ділитися своїми історіями гідності онлайн.

«Ідея флешмобу полягає у тому, щоб спровокувати людей подумати про те, як виглядає гідність у повсякденному житті. Що вона значить для кожної людини: відмовитись скористатись службовим становищем, донести папірець до смітника, побачити гідність у людині навпроти, незважаючи хто вона, тощо»,– розповіла Tvoemisto.tv Лілія Боровець, одна із координарів Центру інноваційної освіти «Про.Світ».

Організатори проекту:

Global Shapers Lviv Hub – спільнота молодих людей, що прагнуть реалізувати свій потенціал, ініційована Всесвітнім Економічним Форумом.

Центр інноваційної освіти «Про.Світ»це середовище освітян і громадських активістів, які прагнуть всесторонньо розвивати українських вчителів і надавати їм додаткові ресурси для впровадження їхніх ініціатив в школах. Ми відкриті до змін і готові їх впроваджувати в Україні, поширювати свої і закордонні практики і формувати коло однодумців, які хочуть привносити в українську систему освіти вже сьогодні.

Соціальна ініціатива «Тося не зробить»це проект Патріаршої Комісії у Справах Молоді Української Греко-Католицької Церкви. Він має на меті підвищити активність молоді (18-35р.) в громадській діяльності та в особистій відповідальності за своє життя через розповсюдження моделей позитивної та активної поведінки. Проект діє у 6 напрямках: екологія, безпека на дорогах, сім'я, спілкування, освіта та допомога потребуючим.

Опублікувала Наталія Середюк

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!