Як працює Львівський аеропорт на карантині. Відео

3805 0
Ситуація, яка склалася під час карантину, добра тим, що через неможливість багато літати за кордон, можна зробити акцент на внутрішні рейси.
фото: lwo.aero

фото: lwo.aero

Від п’ятниці у аеропорту «Львів» ім. Данила Галицького перейшли від режиму простою до роботи у половину дня. Зараз у аеропорті працює 1 500 працівників. Про це під стріму Tvoemisto.tv повідомила директорка летовища Тетяна Романовська.

«На день відбувається три-чотири рейси, а це приблизно 200-300 пасажирів, що є дуже мало. Понеділок, п’ятниця і неділя залишаються найпопулярнішими для вильотів, коли може бути п’ять рейсів і 500 пасажирів», – каже вона.

Читайте також: WizzAir відкриває рейс зі Львова до Будапешта. Розклад, вартість

Розсадку, за словами Тетяни Романовської, роблять відповідно до балансування літака, не буває так, щоби люди тісно сиділи поруч один з одним. Є окреме правило, що стосується центрування літака і таким чином зберігають дистанцію.

«Невдовзі можна буде летіти до Туреччини, Єгипту та Греції. Хорватія відтерміновує польоти наразі. Ми щоразу моніторимо інформацію від Міністерства закордонних справ України щодо нових країн, які відкриватимуть кордони для українців», – розповідає вона.

Читайте також: Як зміниться львівський аеропорт до 2022 року

На думку директорки летовища, ситуація, яка склалася під час карантину та коронавірусу, добра тим, що через неможливість багато літати за кордон, можна зробити акцент на внутрішні рейси. Так перебазувався український авіаперевізник SkyUp, який замість двох рейсів на тиждень в Одесу, літатиме три.

«Також ми отримаємо рейси до Харкова, Херсона, яких би не було в плані. Це є розвитком внутрішнього пасажиропотоку, але з нього ми набагато менше заробляємо, а для авіакомпаній це все одно важко, вони продовжують сплачувати великі податки. Ми просимо уряд про зниження податків для аеропорту і авіакомпаній. Водночас це гарний знак, що ми матимемо багато внутрішніх рейсів», – додає Тетяна Романовська.

Окрім цього, в аеропорті ведуть переговори про рейси зі Львова до Запоріжжя, однак наразі очікують, поки Запоріжжя запрацює хоча би з аеропортом в Борисполі. Також на оголошення рейсу Львів – Бургас слід почекати всього тиждень-півтора.   

Читайте також: WizzAir планує літати зі Львова в чеське місто Пардубіце

Тетяна Романовська додає, що рівень цін на квитки залишиться таким самим, якщо не меншим. Вартість наразі ніхто з авіакомпаній підвищувати не буде.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!