Як працюватимуть церкви у Львові в разі червоної зони. Пояснення

4805 0
Чи перевірятимуть вірян на наявність ковід-сертифікатів чи ПЛР-тестів, наразі не відомо.
Фото: Укрінформ

Фото: Укрінформ

У випадку посилення карантину чи входження у «червону» зону церкви Львова можуть перейти до тих карантинних обмежень, які були під час минулої хвилі. Йдеться про дистанцію між вірянами або ж Богослужіння онлайн. Чи будуть перевіряти вірян на наявність Covid-сертифікатів чи ПЛР-тестів, наразі не відомо. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив директор департаменту «Адміністрація міського голови» ЛМР Євген Бойко.

Про те, як житиме церква під час посилення карантину, у Львові провели Zoom-нараду з представниками Ради Церков Львова. За словами Євгена Бойка, представники духовенства і міської ради спільно обговорили питання дотримання карантинних обмежень у храмах та питання вакцинації.

Читайте також: За рік карантину відвідування церков скоротилося на дві третини

«Конкретно про якісь обмеження з головами церков не домовлялися. Та оскільки тенденція по показниках захворюваності, яка зараз є у Львові, насторожує і є тривожною, зі священниками ми домовились напрацювати спільний алгоритм і в разі введення додаткових карантинних норм, будемо готові. Швидше за все, доведеться повернутись до тих карантинних обмежень, які були під час минулої хвилі», – каже він.

За його словами, церкви найпершими показували приклад, як потрібно поводитися при поширенні хвороби – проводили Богослужіння онлайн, стежили, щоб була між вірянами дистанція.

«Якщо потрібно буде піти на обмеження – церква готова», – додав він.

Читайте також: Безпечна сповідь і чистота у серці. Як у Львові на карантині проводять таїнство сповіді

Скільки священнослужителів у Львові є вакцинованими, не відомо. Такої статистики у місті не ведуть. На запитання ghj nt, чи будуть в разі посилення карантину перевіряти у вірян Covid-сертифікати або ПЛР-тести, також наразі не відомо.

«Міська рада і комісія ТЕБ і НС не повноважена приймати таких рішень. Якщо Уряд прийме такі рішення, то, ймовірно, що так. З церквою ми постійно працюємо в режимі он-лайн і на випадок якихось рішень уряду всі будемо готові. Наше прохання до керівників церков полягало у тому, щоб вони проводили якомога більше просвітницької роботи. Оскільки більшість людей, які лежать у лікарнях із коронавірусом, є невакциновані, треба на тому акцентувати увагу», – говорить Євген Бойко.

Капелан Львівської міської ради, сотрудник Собору Святого Юра, а тепер ще й адміністратор Святодухівської церкви отець Павло Дроздяк зазначив, що у церквах постійно дотримуються карантинних норм – є дезінфектори, віряни стоять у масках, скупчень немає. Більшість священників Собору Св. Юра вакциновані.  

Нагадаємо, оскільки показники захворюваності та кількості госпіталізованих з Covid-19 людей щоденно зростають, тому вже з понеділка Львівщина може опинитися в «червоній» зоні епіднебезпеки.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!