Як правильно сперечатись з керівником. 5 порад

2789 1
Якщо ви хочете, щоб до вашої думки прислухався керівник, вам необхідно навчитися заперечувати йому так, щоб наслідком не стало звільнення. Tvoemisto.tv підготувало п’ять простих порад, як це зробити.
nydmond.com.ua

nydmond.com.ua

Поважайте свого керівника

Навіть якщо ви категорично не згідні зі своїм «босом», ставтесь до нього з повагою. Адже це людина, яка займає вищу посаду і несе відповідальність за компанію. Лише в такому разі ви можете розраховувати на повагу керівника до себе.

Не сперечайтесь публічно

Коли ви не згідні з рішенням керівника, то скажіть йому про це тет-а-тет. Обговорювати ваші розбіжності в поглядах з керівником серед колег — неетично. Іноді це суттєво підриває командний дух.

Висловлюйте свою думку у потрібний час

У розпалі суперечки вас навряд чи вислухають уважно. Розпочинайте розмову з керівником тоді, коли є час на те, аби обговорити проблему та зрозуміти її суть.

Не переходьте на особистості

Будуйте діалог так, аби вирішити проблему спільно з керівником, а не лише йому протистояти. Будьте об’єктивними і конструктивними, чітко пояснюйте причини своєї незгоди. Обов’язково запропонуйте альтернативні вирішення проблеми.

Переконайтесь, що керівник готовий до критики

Деякі керівники не сприймають вільнодумства, навіть якщо воно є максимально обґрунтованим і правильним за своєю суттю. Якщо ваш керівник саме такий – спробуйте зрозуміти його позицію або ж шукайте інше місце праці.

За матеріалами: nydmond.com.ua

5 Лютого, 2015 11:00
Олена 6 правило: Не сперечайтесь із керівником!!!!!!!!!!!!!!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!