Як студентам із окупованих територій та переселенцям перевестися на держбюджет

993 0
Відповідну постанову була розроблена за дорученням Президента.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

За дорученням Президента України Володимира Зеленського уряд затвердив механізм переведення студентів із тимчасово окупованих територій та переселенців із контракту на місця державного замовлення в закладах фахової передвищої та вищої освіти.  

Джерело: Пресслужба Мінреінтеграції

З контрактної форми навчання на бюджет мають право перевестися:

  • Студенти, які проживають на ТОТ, на території громад, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають у тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні) на території громад, що станом на 15 жовтня відповідного року включені до переліку, затвердженого Мінреінтеграції.

  • Студенти, які виїхали з таких територій.

А також: 

  •  діти загиблих захисників України; 

  •  учасники бойових дій і їхні діти; 

  •  особи, що отримали інвалідність внаслідок війни, та їхні діти.  

Дія постанови розповсюджується на студентів, які були зараховані на контракт до 2021 року включно або здобувають такий ступінь освіти вперше. Переведення здійснюватимуться за рахунок невикористаних бюджетних місць у 2022 році, а також наявності вакантних місць. За відсутності останніх можливе збільшення обсягу держзамовлення.

«Якщо у закладі є студенти зазначених вище категорій, керівникам закладів забороняється самостійно без дозволу відповідного держзамовника переводити студентів інших категорій на вакантні (вивільнені) місця державного замовлення», – підкреслюють у Мінреінтеграції.

Документи, які потрібні для переведення:

  •  Витяг з реєстру територіальної громади (він має підтверджувати відомості про місце проживання (перебування) особи станом на 24 лютого 2022 року або містити інформацію про задеклароване/зареєстроване місце проживання (перебування) чи про зняття з нього на підставі відомостей ДМС);

  • Документ про освіту, здобуту в закладі, який розташований на території відповідних територіальних громад (він може стати у нагоді, якщо інформації у згаданому реєстрі немає або місце проживання знято з реєстрації до 24 лютого 2022 року).

Для подачі документів необхідно звернутися до керівника свого закладу освіти із заявою. 

Нагадаємо, що Міністерство освіти і науки України звернулося до Кабміну з ініціативою об’єднати Українську академію друкарства з Львівським національним університетом імені Івана Франка. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив проектор з науково-педагогічної роботи Української академії друкарства Ярослав Угрин.

Ірина Давосир

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!