Як студентам убезпечитись від коронавірусу в гуртожитках. Рекомендації МОЗ

2159 0
Якщо ж у гуртожитку буде підтверджений випадок коронавірусу, на обсервацію зачинять увесь гуртожиток.
Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов розповів, як діяти адміністрації гуртожитків, якщо у когось зі студентів виявлять коронавірус. Про це він сказав сьогодні, 3 вересня, на брифінгу.

Студентам рекомендують поза межами кімнати перебувати у захисній масці, користуватися спиртовмісними антисептиками на вході, утримуватися від контакту з іншими особами, які мають симптоми респіраторних захворювань, а при виявленні симптомів схожих на ГРВІ чи Covid-19 необхідно самоізолюватися.

Якщо ж у гуртожитку буде підтверджений випадок коронавірусу, на обсервацію зачинять увесь гуртожиток і встановлюють санітарний пост.

За дотриманням усіх карантинних норм і обмежень має слідкувати як адміністрація гуртожитку, так і самі студенти. Це стосується, зокрема, і провітрювання кімнат. Якщо справа дійшла до самоізоляції, то пацієнт має користуватися додатком «Дій вдома».

Зазначимо, що відвідувачам на вході до гуртожитку мають вимірювати температуру.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!