Сьогодні – День Незалежності. Як відзначали свято у Львові останні 5 років

1461 0
Цьогоріч ми відзначаємо 31 рік з того моменту, як Україна стала незалежною державою.
Фото: ЛОДА

Фото: ЛОДА

Сьогодні, 24 серпня, у нашій державі відзначають День Незалежності України. Цьогоріч ми відзначаємо 31 рік з того моменту, як Україна стала незалежною державою. Зокрема, сьогодні у Львові відбудеться низка подій з нагоди свята:

  • Вшанування пам’яті полеглих Героїв України на Марсовому полі (поле почесних поховань 86а), полях почесних поховань № 67 та № 76 Личаківського кладовища. Початок о 10.00 і до 11.00 год. на вул. Мечникова, 33.
  • Проведення акції «НЕЗАЛЕЖНІ!» з нагоди Дня Незалежності України. Початок о 12.00 і до 12.30 год. у сквері «На Валах», вул. Винниченка,18.
  • О 12:00 у храмі святого Лазаря за участі хорової капели «Дударик» відбудеться екуменічний молебень «Акафіст до Пресвятої Богородиці» за мир та ласку для української землі.
  • Виступ військового оркестру Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного. Початок о 18.00 і до 19.30 год. на площі перед пам’ятником Т.Г Шевченкові (просп. Свободи).


Зазначимо, Tvoemisto.tv транслюватиме акцію «НЕЗАЛЕЖНІ!» та виступ військового оркестру на Фейсбук-сторінці і на Ютуб-каналі медіа-хабу.

Читайте також: Найважливіша наша зброя – наш дух. Мирослав Маринович звернувся до українців

Tvoemisto.tv підготувало підбірку фото зі святкувань Дня Незалежності України у Львові за останні п'ять років. 

2017 рік

У 2017 році святкові заходи до Дня Незалежності у Львові відбулися після покладання квітів до пам’ятника Тараса Шевченка та виконання державного гімну. Свою майстерність продемонстрували лицарі та спортсмени – прихильники бойового гопака. Члени товариства «Пам’ять» у формі вояків УПА разом з львів’янами співали патріотичні пісні. 

2018 рік 


У 2018 році у Львові впродовж дня в усіх храмах області проводились молебні за Україну, а біля пам'ятника Тарасу Шевченку тривала виставка, присвячена 100-річчю відродження української державності. Крім того, у місті відбулись святкові концерти, і благодійні заходи. 

2019 рік


У 2019 році у центр міста приїхав найстаріший львівський трамвай, який відремонтували спеціально до Дня незалежності. Також у парку Культури відбувся Кавуновий фестиваль, а на площі перед пам’ятником Шевченку пройшла святкова екуменічна відправа Акафісту до Пресвятої Богородиці. Цього дня на вул. Польовій, 29 на Знесінні відкрили пам’ятний знак українським Січовим стрільцям. 

 

2020 рік


29-ий День народження незалежної країни святкували у понеділок. І попри пандемію коронавірусу, яка охопила весь світ, львів’яни змогли відвідати низку тематичних подій. До прикладу, фестиваль Параджанова, святковий концерт української співачки Оксани Мухи, Марш нескорених, а також виставка ретро-автомобілів. 

2021 рік


У 2021 році, коли Україна святкувала 30-ту річницю Незалежності у Львові відбулося чимало заходів: марш за участю військовослужбовців ЗСУ та країн-партнерів, святкові концерти, а також забіг у вишиванках. 

 
Підготувала Антоніна Костик
Фото Твоє місто, Уніан,Укріформ

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!