Як у Львові мешканці однієї вулиці об’єдналися і обмежили рух транспорту

3868 1
Мешканці вулиці Сокільницька, що у Львові, домоглися встановлення знаку обмеження швидкості. Відтепер транспорт, який курсує вулицею, не може перевищувати встановлений ліміт – 20 км/год, Tvoemisto.tv дізналося, яким чином жителям Сокільницької вдалося домогтися від міської ради відповідного рішення.

Особливість вулиці Сокільницької полягає в тому, що там немає тротуарів. І для того, щоб вберегти себе і своїх дітей від транспорту, що їздить вулицею часто на великій швидкості, мешканці встановили шлагбаум. Зокрема, причиною відповідного рішення стало те, що вул. Сокільницькою пролягає транзитний рух на Сихівський район. Водії, задля того, щоб оминути перехрестя вул. Наукова – вул. Стрийська та вул. Стрийська – вул. Трускавецька, використовували саме цю дорогу.

Проте, за словами заступника голови Франківської адміністрації Ореста Самчишина, дорога не може бути перекритою для руху транспорту самовільно, оскільки перебуває на балансі районної адміністрації, тож шлагбаум довелось забрати. Натомість жителі домоглися встановлення обмеження швидкості транспорту.

«На міській комісії було прийнято рішення встановити дорожні знаки «житлова зона», щоб вберегти дітей від машин.  Відповідно до Правил дорожнього руху, знак інформує про в’їзд на територію, де діють особливі умови дорожнього руху. Відтепер  максимальна допустима швидкість на цій вулиці становить 20км/год. Така швидкість дозволить пішоходам там вільно пересуватись», - розповідає Орест Самчишин.  

Як писало Tvoemisto.tv раніше вулицю Сокільницьку мешканці відремонтували самотужки, для цього вони здали на ремонт по 6 тисяч гривень. Міська рада виділила техніку та оплатила роботу працівників, а всі матеріали закупили за кошти жителів. Ремонт зробили за три-чотири місяці й тепер вулиця викладена бруківкою.

Підготувала Анастісія Гостєва

22 Лютого, 2016 13:52
666 ... досит довгий час не їзжу через Нововолинськ ... та в па'мятізакарбувалось конкретно діюче ( обов'язкове до виконання) обмеження швидкості "20кмгод" на трасі , що проходить через УСЕ місто ... це сокільницьке "досягнення" навіть не до порівняння із тим нововолинським , що перейшло ще з радянського минулого ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!