Як у Львові прибирають зимову піскосуміш. Відео

3155 0
Над прибиранням міста від піскосуміші, що залишилася після зимової боротьби із ожеледицею, працюють понад 2 тисячі прибиральників та спеціальна техніка.
Фото: Zaxid.net

Фото: Zaxid.net

З настанням весни на львівських дорогах та хідниках зник сніг, проте залишилась піскосуміш, якою взимку боролися з ожеледицею. Проте прибирання міста від піску не завжди вигляадє якісно. Зокрема, користувачка Kate Kuznietsova у групі Гаряча лінія міста Львова у Facebook оприлюднила відео, що ілюструє, як після прибирання спецтехнікою пісок здіймається у повітря над проїжджою частиною.

За словами заступника директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Олександра Одинця, Львів від піскосуміші прибирають більше 2 тисяч прибиральників, а також спеціальна техніка.

«Дороги прибирають не тільки від піскосуміші, а і від іншого бруду. Це здійснюється різними методами: ручною працею, механічною, із застосуванням техніки. Справді, працюють щітки на спецтехніці, але ми намагаємося застосовувати їх там, де вони принесуть найменшу шкоду для навколишнього середовища. Окрім того, вночі відбувається прибирання вакуумним методом – працюють пилососи. Проте таким методом нереально прибрати усю кількість сміття, що лишається на вулиці», – сказав він у коментарі Tvoemisto.tv.

Читайте також: Чисто і без піску. Як у Вінниці вирішили проблему слизьких тротуарів

Також він прокоментував випадки, коли прибиральники після збору сміття на хідниках викидали його на суміжні газони. За його словами, неможливо слідкувати за кожним із понад 2 тисяч прибиральників, що наводять лад у місті.

«Поки що в нас не було зафіксовано випадків, коли прибиральника беруть за руку під час того, як він викидав сміття з тротуару на суміжний газон, але за такі дії в нас передбачені суворі покарання», – каже він.

Окрім того, за його словами, вже розпочалася робота з пошуку альтернативних методів боротьби із ожеледицею відповідно до розпорядження міського голови.

«Я не впевнений, що ми зможемо повністю відмовитись від піскосуміші, але це питання наразі вивчається і найближчим часом результати будуть оприлюнені. Це також питання додаткового фінансування. Але можу сказати, що доручення міського голови буде виконане», – сказав він.

Читайте також: Як і чим прибирають Львів від снігу

Нагадаємо, у середу, 11 квітня, міський голова Львова доручив знайти альтернативні матеріали для посипання вулиць через велику кількість піску, яка накопичилась у місті після зими.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!