Як у Львові ремонтують аварійний міст. 7 фото

4545 1
У Львові тривають аварійно-відновлювальні роботи на шляхопроводі на вул. Городоцькій, 166 з розширенням проїзної частини до 4-х смуг. На сьогодні ремонтники демонтували контактну мережу, зрізали дерева, перенесли опори електромереж та демонтували крайні балки на парній стороні. Також розпочали роботи з влаштуванні підпірної стінки. Про це інформують у прес-службі міськради.
фото: прес-служба міськради

фото: прес-служба міськради

Щоденно на об’єкті працює 20 працівників та 5 одиниць техніки. У процесі реконструкції шляхопроводу також буде розширено проїзну частину дороги до 4-х смуг на вулиці Городоцькій на ділянці від Хлібзаводу до вул. Сяйво.

«Відповідно до проекту, передбачено розширення параметрів проїжджої частини до 4-х смуг шириною 16 м, розширення підходів до шляхопроводу в обох напрямках протяжністю 352м. Площа асфальтування проїжджої частини – 5843 м2, в т.ч. існуючої – 3848 м2, площа тротуарів – 1915 м2», – розповіли  в департаменті житлового господарства та інфраструктури ЛМР.

Очікуваний термін завершення робіт – 14 жовтня цього року.

«Робота надзвичайно складна, вона передбачає певну частину  ручної праці. Люди працюють і назовні, і під мостом. Кількість людей  і техніки буде збільшуватися. Це буде фактично заново збудований міст. І ще один великий плюс – міст буде розширено. Якщо тут раніше було дві смуги, то буде чотири. Отже, буде більший трафік. Це все для мешканців міста Львова. Перше - безпека. Бо цей міст міг завалитися в будь-який день. Ми, коли його розібрали, побачили, що ситуація критично складна. Просто ми не мали коштів на його ремонт ні в минулому році, ні в позаминулому році. Кошти акумулювали, передбачили в бюджеті і в цьому році проступили до робіт. Також буде повністю зроблений якісний хідник. Тобто, буде новий міст,  який якісно служитиме львів’янам», – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Вартість будівельних робіт за договором – 20 млн. 800 тис. 977 грн.

Як розповів професор кафедри мостів НУ «Львівська політехніка» Віктор Кваша, будівництво нового шляхопроводу обійшлось би в 4 рази дорожче, ніж реконструкція існуючого. Гарантійний термін моста після реконструкції – 80 років.

«Ми одержимо міст, який витримує сучасні навантаження і забезпечить комфортний потік транспорту», – додав керівник підрядної організації ТзОВ «Західтрансбуд» Зиновій Дац.

Замовник – департамент житлового господарства та інфраструктури. Генпідрядна організації – ТзОВ «Західтрансбуд». Проект розроблено в 2013році НУ «Львівська політехніка» спільно з ПП «Львівкомундорпроект».

Одночасно заплановано виконання робіт за другим окремим проектом з реконструкції інженерних мереж на шляхопроводі та підходах до шляхопроводу через залізничну колію на вул. Городоцькій, 166 очікуваною вартістю 13 млн. 235 тис.грн.

Нагадаємо,  міст на вул. Городоцькій, 166 побудований в 1962 році. Його довжина – 41,62 м., ширина – 9-10 м.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
22 Червня, 2016 17:17
oleg Гроші на Шептицького знайшли. А гроші на міст у них не було.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!