Політична реклама

Як у Львові святкували День народження "Океану Ельзи"

3250 0
«І нехай падає дощ, називай місце і час». Місце – стадіон «Арена Львів», 31 травня, останній день весни. Тут, під дощем, під парасолями і дощовиками святкували 20 років гурту «Океану Ельзи».

Чекати на вихід, без перебільшення, найпопулярнішого українського гурту довелося півтори години з часу анонсованого початку. За цей час океан паросольок і дощовиків кілька разів вибухав хвилями нетерплячого очікування. І як тільки хлопці вибігли на сцену і прозвучали перші ноти пісні «Вставай», всі парасолі кудись зникли.

А потім Вакарчук звернувся до всіх з привітанням і додав: «Не хочеться багато говорити, пісні все скажуть за нас». Публіка з ним цілком погодилася. Слова кожної пісні знали всі.

 

 

Хлопці передавали вітання «нашому рідному Львову 90-тих», а заодно і людям, які виросли на піснях «Там, де нас нема», «Сосни», «Позич мені сонце». Звісно були і «Кішка», «Модель», «Відпусти», «Без бою», «Вище неба», і найновіші «Обійми», «Стріляй», «Стіна», та багато іншого.

Пам’ять новітніх українських героїв вшанували піснею «На лінії вогню». Стадіон співав її стоячи і з вогниками в руках. Того вечора не одна пісня Вакарчука набувала нового змісту.

 

 

Звісно ж, були і сюрпризи - композицію «Незалежність» Славко Вакарчук виконав разом із темношкірим Леонардо Ободояке, учасником шоу «Голос країни». А дует з Христиною Соловій у пісні «Ото була весна» взагалі став однією з найприємніших несподіванок концерту. 

«Океан Ельзи» того вечора вмістив у себе все –лірику, драматизм, драйв, емоції і саму «Арену Львів». Погода і драматичне виконання всім добре знайомих пісень зробили свою справу – люди обіймалися, цілувалися і просто раділи змозі знаходитися у хвилях «Океану», дощу і холоду. Це справді об’єднало.

 

 

Вакарчук пообіцяв співати, доти, доки його захочуть слухати. На біс виходив п`ять разів. Кожного разу в іншому одязі. Загалом додатково хлопці зіграли ще близько години. Святкувати День народження в сорокатисячній компанії протягом трьох годин було неабияк зворушливо.

Після концерту чи не кожен по дорозі додому наспівува собі пісню «Обійми». На такому заклику «Океан Ельзи» закінчив весняний дощовий вечір і розпочав холодну літню ніч.

 

 

Через два місяці «Океан Ельзи» знову буде у рідному місті. Вже сьогодні на 24 серпня у Львові можна прогнозувати дощ, затори на Стрийській і заповнену «Арену Львів». І це дуже втішні прогнози. 

Фото: Костя Бєглов для tvoemisto.tv


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!