Як у Львові святкували Водохреща. Фото, відео

4106 0
У центрі міста відбулося освячення води, а в Горіховому гаю та на Погулянці львів'яни пірнали в ополонку.
фото: Марія Стахів

фото: Марія Стахів

Сьогодні, 19 січня, християни святкують останній празник у Різдвяному циклі – Водохреща. У цей день прийнято пірнати в ополонку, адже за повір'ями вода набуває цілющих властивостей та не шкодить здоров'ю. У Львові було визначено чотири місця для купання – два безпосередньо в місті, по одному у Винниках та Брюховичах. Охочих зануритися в крижану воду та очиститися виявилося немало, особливо у Горіховому гаю.

Біля пам'ятнику Чорновола представники громадських організацій Львівщини взяли участь у акції «Здоровий дух - здорове тіло». Замість пірнати в ополонку, молодь загартовувалась Йорданською водою обливаючись.

Крім того, у центрі міста відбувся традиційний щорічний Чин освячення води за участю духівників усіх християнських конфесій міста. У цьогорічному освяченні води взяло участь духовенство Української Греко-Католицької Церкви, Української Православної Церкви Київського Патріархату, Української Автокефальної Православної Церкви, Української Православної Церкви, Вірменської Апостольської Церкви, Римо-Католицької Церкви та Протестантських Церков. Молитву очолив владика Андрій Рабій, єпископ помічник Філадельфійської архиєпархії УГКЦ у США. Воду освятили у спеціально облаштованому резервуарі ємністю 1500 літрів, з якого потім воду міг набрати кожен охочий.

Фото прес-служби ЛОДА, Марії Стахів, Христини Процак


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!