Як у Львові відновлювали черешневий гай Климентія Шептицького. Фоторепортаж

3577 1
Журналістка Tvoemisto.tv також висадила дерево для майбутнього саду.
фото: Ольга Гуцол

фото: Ольга Гуцол

Школярі, студенти та небайдужі львів’яни сьогодні, 11 квітня, відновлювали черешневий сад у парку «Знесіння». Там волонтери отримали необхідний інвентар, а опісля відправилися на толоку та висадку дерев. Нові черешні садили на місці старого саду, який колись заклав Климентій Шептицький. Перед посадкою, аби дерево прийнялося, корінь обробляли спеціальною рідиною — мікоризою.

Як розповіла в коментарі Tvoemisto.tv голова правління ГО екологічного клубу «ПОЛе» Марія Руда, така технологія нова і дуже поширена в Європі та Японії. Процес мікоризації — біологічний, екологічно чистий та дає змогу прижитися саджанцю.

«Препарат зроблений на основі симбіотичних грибів, трюфеля білого, тому в перспективі тут можуть навіть бути трюфелі. Це інноваційний метод. Кожен препарат розробляється відповідно до типу ґрунту. За рахунок цього ми досягнемо 100% приживлювання. Мікориза, яку ми сьогодні використовуємо, розроблялася у Львові. Частково це елементи французької та австралійської технологій», — каже вона.

За словами Марії Рудої, доглядати за садом буде адміністрація парку «Знесіння». Усі витрати на висадку черешневого саду взяла на себе Львівська міська рада. На 50 дерев черешні волонтери потратили 20 літрів мікоризи. Загалом до відновлення черешневого саду доєдналося понад 100 людей.

Організували захід Студентське братство Львівщини, екологічний клуб «ПОЛе», парк «Знесіння», ЛКП «Зелене місто», Інститут сталого розвитку ім. В. Чорновола, а також екологічна ініціатива «Чисте місто» — спільний проект Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ, Соціальної ініціативи «Хтось не зробить!», медіа-хабу «Твоє місто», «Зеленої коробки», за підтримки компанії «Вторресурси Захід».

Додамо, що 2019 рік на Львівщині оголосили Роком Климентія Шептицького.

Ольга Гуцол,

фото авторки


Читайте також:
11 Квітня, 2019 23:02
Марія підтримайте, будь-ласка, відео про пластикові квіти на кладовищі,від львівських школярів в конкурсі відеоробіт «Життя без сміття» натиснуши «Проголосувати» за посиланням
[***]s://wasteno.org.ua/video/ne-nesit-plastyk-na-kladovyshcha (необхідно мати профіль в Фейсбуці) (30 сек часу)
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!