Як у Львові відзначатимуть День Конституції. Програма заходів

1800 0
З нагоди свята у Львові заплановано проведення низки урочистих заходів.
Умовне фото

Умовне фото

Завтра, 28 червня, в Україні відзначають державне свято – День Конституції. Вже другий рік поспіль українці відзначають День Конституції в умовах воєнного стану, запровадженого через повномасштабне вторгнення росії. 

З нагоди свята у Львові заплановано проведення низки урочистих заходів:

О 10:00 год у парку «На Валах» розпочнеться урочиста церемонія підняття Державного Прапора України та святкова програма за участі оркестру Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, виконавця «SHUMEI» та учасниці дитячого Євробачення від України – Злати Дзюньки.

О 11:00 на цій же локації відкриють виставку українських фотохудожників «100 миттєвостей України», під час якої можна буде придбати світлини. Усі зібрані кошти будуть передані на потреби ЗСУ. Для дітей буде проводитись вікторина про Конституцію України.

О 12:30 на площі перед пам'ятником Тарасові Шевченкові відбудеться хореографічне дійство «Танець мого народу» за участі найкращих хореографічних колективів Львівщини.

Також Палац Хоткевича, що на вул. Кушевича, 1, підготував до Дня Конституції України творчі заняття та концерт. Вхід на всі події безкоштовний, однак потрібно попередньо зареєструватись тут.

Програма заходів:

  • 16:00 –  18:00 – творче заняття для дітей з створення патріотичних малюнків на кольоровому папері від Студії образотворчого мистецтва. На занятті малюватимуть малюнки, які згодом передадуть нашим захисникам та захисницям. Захід підходить для дітей від 5 років.

  • 18:00 –  20:00 – концерт від колективів Палацу Хоткевича: ЗДВА «Намисто», ЗАСЕТ «Данс-клуб», ЗАТ «Квіти України», НАТ «Мрія», ЗТС «Під мостом», НТС «Під мостом».

Читайте також: Сьогодні - День Конституції. 7 фактів про Основний закон держави

Нагадаємо, 28 червня 1996 року о 9 годині 18 хвилин, після майже доби безперервної роботи, Верховна Рада ухвалила і ввела в дію Конституцію. 

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!